Seçim meydanları aktardan geçiyor

Yoğun miting programlarından dolayı sesi kısılan siyasilere aktarlar, günde 2-3 tane kebabiye bitkisi yemelerini öneriyor.

Seçim meydanları aktardan geçiyor
Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle yoğun miting programlarına başlayan siyasilere aktarlardan çözüm önerileri geldi. Endonezya’da yetişen bir karabiber türünün meyvelerine denilen kebabiye bitkisi, ses kısılmalarından ağız kokusuna, öksürükten iştah açmasına kadar pek çok konuda insan sağlığına fayda sağlıyor. Özellikle seçim döneminin yaklaştığı bu günlerde mitinglerde sesi kısılan siyasiler, kebabiye bitkisi sayesinde ses kısılmalarını önleyebilecek. Neredeyse tüm aktarlarda bulunan kebabiye bitkisinin kilosu ise 100 lira. Ayrıca meyveleri kurutulduktan sonra toz haline getirilen kebabiye bitkisi, hem baharat olarak hem de ilaç niyetine kullanılabiliyor. Aynı zamanda çayı da hazırlanabilen kebabiye bitkisi, ağızda çiğnendiğinde diş etlerini kuvvetlendirerek, ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırıyor.
“GÜNDE 2-3 TANE KEBABİYE SES KISILMALARINA İYİ GELİR”
Ses nodülleri için birkaç şey önerdiklerini belirten aktar Abdullah Nigerze, “Çok basit olabilir ama insanların böyle karabiber gibi birkaç tane kebabiye yemesi ses nodüllerine çok iyi gelir. Kebabiye ses nodüllerine çok çok iyi gelen bir şeydir. Ses tellerinde kısılma gibi problemlerde mentolümsü bir tadı vardır. Bunu yediği zaman ses nodülleri açılır. Çok çok iyidir, bunu tavsiye ediyorum. Kilosu da 100 liradır. 50 gram aldığı zaman uzun süre yeterli olur. Çünkü fazla yenilmesine de gerek yoktur. Günde 2-3 tane yenildiği zaman ses nodüllerine çok iyi gelir” dedi.
Nigerze, “Bunun dışında zencefil, havlıcan, tarçın, ıhlamur, papatya, ada çayı ve kuşburnu gibi bitkiler iyi gelir. Bunlar tüketildiği zaman hem bağışıklık sistemini hem de solunum yollarına ve astım, bronşit gibi hastalıklara karşıda çok iyi gelir. Onun dışında arı sütü, bal, polen, propolis, zencefil, zerdeçal, kaküle tozu atıldığı zaman da çok iyi gelir. Bunların karışımı da çok iyi oluyor. Bunları da tavsiye ederiz. Bunlar macun kıvamına da getiriliyor. İçerisinde bal, arı sütü, polen, zencefil, zerdeçal ve biraz da kaküle tozu gibi bitkileri atıp karıştırıldığı zaman bunlarda insana çok faydalı oluyor. Ancak en pratik yöntemi kebabiyedir” diye konuştu.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 12:27

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52