Migros yöneticileri Boğaziçili olacak

Boğaziçi Üniversitesi, 18 bin kişiye istihdam sağlayan Migros Grubu'nun 3 bin 500 kişilik yönetici kadrosuna eğitim verecek.

Migros yöneticileri Boğaziçili olacak
Toplam 18 bin kişiye istihdam sağlayan Migros Grubu'nun 3 bin 500 kişilik yönetici kadrosu Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim alacak.

Migros'un açıklamasına göre Grup, Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile "Perakende Yönetimi Sertifika Programı" başlatıyor. 

Migros'un tüm Türkiye'ye dağılmış 3 bin 500 kişilik yönetici kadrosuna açık olan program, perakendede geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedefliyor. 

Toplam 2 aylık dönemler halinde uygulanacak programın ilk uygulaması 24 Şubat - 19 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek. Migros Grubu bünyesinde çalışan ve liderliğe hazırlanan tüm mağaza yöneticileri bu programa katılabilecek.

Teorik eğitimle başlayacak olan programa katılan mağaza yöneticileri, daha sonra mevcut görevlerinin başında, kendilerine verilen projeleri profesyonel hayatın içinde tamamlayacak. Ardından tekrar Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitime girecek olan genç yöneticiler, eğitim süresinin sonunda sınava girecekler.

2014 yılında Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Muğla ve Samsun illerinden katılımcılarla gerçekleşecek olan program, yılda üç kez ikişer aylık dönemlerde tekrarlanacak; her yıl farklı illerden katılımla 70 ile kadar yayılacak.

Programın ana konuları perakende ve ticaretin ana başlıklarından seçilirken; katılımcılar pazarlama, finans, liderlik, CRM, müşteri satınalma alışkanlıkları, tedarik zinciri yönetimi ve yönetim hukuku ana başlıklarında eğitim alacaklar.

Programı tamamlayan ve bitirme sınavında belirlenen barajı geçen katılımcılar, "Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Perakende Yönetimi Uzmanlık Sertifikası"nı almaya hak kazanacaklar.

"Boğaziçi Üniversitesi ile Migros perakende sektörünün vizyonunu daha ileriye taşımayı amaçlıyor"
Yapılan açıklamaya göre "Perakende Yönetimi Sertifika Programı" ile ilgili Boğaziçi Üniversitesi'nde imza töreni düzenlendi.
Törende, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Boğaziçi Üniversitesi ile Migros'un perakende sektörünün vizyonunu daha ileriye taşımayı amaçladığını belirtti.

Dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında yer alan Boğaziçi'nin Türkiye'nin en iyi öğrencilerine, kaliteli akademik kadrosuyla en gelişmiş tekniklerle eğitim verdiğini anımsatan Barbarosoğlu, üniversitenin eğitimin yanı sıra akademik kadrosunun yaptığı Ar-Ge faaliyetleri ile de "3. Nesil Üniversite" anlayışının Türkiye'deki öncüsü konumunda olduğunu kaydetti.

Üniversite olarak üretilen bilgiyi toplumun faydasına sunmak ve toplumsal gelişimi desteklemenin önemli amaçlarından biri haline geldiğini vurgulayan Barbarosoğlu'nun açıklamada şu görüşlerine de yer verildi:
"Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile Teknopark faaliyetlerimizle, Teknoloji Transfer Ofisi'miz ile, İnovasyon Merkezi ve diğer kurumsal araştırma merkezlerimizle bilginin hayata geçirilmesi yönünde çok ciddi çabalar sarf etmekteyiz. Ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri olan perakende sektörünün gelişmesi ve yenilenen bilgi ile donanım kazanması ve sektörün kaliteli yönetici ihtiyacının karşılanması amacıyla Migros ile yaptığımız işbirliği de hayata dönük eğitim anlayışımızın yeni bir aşamasını oluşturmaktadır. Müşteri odaklı bir anlayışla yeniden şekillenen sektörün gelişmiş insan gücü ihtiyacını karşılamak ve yönetici adaylarını ortaya çıkarmak amacıyla hazırlanan program çerçevesinde Boğaziçi Üniversitesi ve Migros, perakende sektörünün vizyonunu daha ileriye taşımayı amaçlamaktadır."

"Program Migros'un sürekli büyüme hedefine hizmet eden önemli bir gelecek yatırımı" 
Migros Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Tort ise grubun çalışanlarının yaş ortalamasının 29, çalışanların yüzde 72'sinin ise Y jenerasyonu olduğu bilgisini verdi.

Migros'un 18 bin çalışanının 3 bin 500'ünün yönetici kademesinde olduğunu ve Türkiye'nin 70 ilinde öğrenmeye açık, liderlik özellikleri olan ve nitelikli genç yöneticilerle çalıştıklarını vurgulayan Tort, "Şimdi Perakende Yönetimi Sertifika Programı ile birlikte Şanlıurfa'dan Erzincan'a, Erzurum'dan Edirne'ye Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan genç perakendecilere Boğaziçi Üniversitesi'nin 150 yıllık mükemmel sistemiyle geliştirmek için yatırım yapacağız, geleceğin liderlerini hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Migros'un 60 yıldır genç kalmayı başaran bir kuruluş olduğunu, bunun sırrının ise gençlere yaptığı yatırımda olduğunun altını çizen Tort, 70 ildeki mağaza yöneticilerine açık olan eğitim programının esasında Migros'un sürekli büyüme hedefine hizmet eden önemli bir gelecek yatırımı olduğunu dile getirdi.

Sektör için ticari bakış açısına sahip analitik liderler ve güçlü yöneticiler yetiştirmenin önemine dikkati çeken Tort, "Bu programa dahil olacak yöneticilerimiz esasında farklı akademik geçmişe sahip ve mağaza yönetimi konusunda derinlemesine tecrübeleri var. Burada bulacakları ise; kendilerini kariyerlerinde bir adım ileri taşıyacak olan bütünsel bakış açısı ve işletme yönetimine ilişkin bilgiler. Bu program sayesinde, tecrübeleriyle en güncel akademik bilgiler bir araya gelecek. Bu program hem kendi kariyerleri açısından, hem de sektör ve şirketimiz açısından çok önemli kazanımlar yaratacak bir fırsat haline dönüşecek" değerlendirmesinde bulundu.
aa.com.tr

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 16:21

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52