Bebek mamasına keçi sütü girecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bebek mamalarıyla ilgili görüşe açılan tebliğlere göre, bundan sonra bebek mamalarına keçi sütü de eklenebilecek.

Bebek mamasına keçi sütü girecek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bebek mamaları, devam ürünleri ve zeytinlere yönelik bir dizi yeni önlemi daha başlatacak. Görüşe açılan tebliğlere göre, bundan sonra bebek mamaları ve devam ürünlerine ilk defa "protein kaynağı" olarak "keçi sütü" de eklenebilecek. 

6 AY SÜRE VAR 
Ayrıca bebek formüllerindeki amino asitler listesine bağışıklık sistemini kuvvetlendiren, büyümeyi artıran ve özellikle vücudun tümör, AIDS gibi hastalıklara karşı korunmasını sağlayan "L - arjinin" de eklenmek zorunda olacak. Firmalar en geç 6 ay içerisinde mamalarda bu düzenlemeleri gerçekleştirecek. 

SOYA PROTEİNİ 
Tebliğe göre, bebek formülleri eğer tamamen inek sütü veya keçi sütü proteinlerinden üretilirse, "bebek sütü" ifadesi, ürünün doğum sonrasında anne sütüyle beslenemeyen bebeklerin özel beslenmesi için uygun olduğuna dair ifade, tüketime hazır ürünün 100 ml'sinin içerdiği protein, yağ ve karbonhidrat ile yararlanılabilen enerjinin kcal ve kJ olarak sayısal değerleri etikette yer alacak. Bebek formüllerinin üretiminde soyadan üretilen proteinler kullanılacak. 
sabah.com.tr

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 13:02

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52