Sebzelerin gücü damarlarımızda

Kalp-damar sağlığının korunmasında sarımsak, yeşil yapraklı sebze ve turunçgillerin tüketimi önem taşıyor...

Sebzelerin gücü damarlarımızda
Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tiryaki Demirtaş'ın verdiği bilgiye göre, sarımsak, yeşil yapraklı sebzelerin yanı sıra greyfurt, portakal, mandalina gibi turunçgiller kanın damarlarda akışkanlığını artırarak damar tıkanıklığını önlüyor. Kalp sağlığının korunmasında örnek bir beslenme programı şöyle:
Sabah: 2 parça az yağlı beyaz peynir, 5 adet zeytin, mevsim yeşillikleri, 1 çay kaşığı bal, 2 ince dilim esmer ekmek, 1 bardak az yağlı süt (haftada 3 gün 1 haşlanmış yumurta tüketilebilir)
Ara öğün: 2 porsiyon meyve + 10 fındık

Öğle:
Kırmızı et (90 gr.) veya tavuk (150 gr.) veya balık (180 gr.) veya 12 yemek kaşığı kurubaklagil yemeği, 1 kase çorba veya 3 çorba kaşığı pilav-makarna, salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile), 1 ince dilim esmer ekmek
Ara öğün: 1 kase az yağlı yoğurt, 1 yemek kaşığı kuru üzüm, 2 ceviz, 1 çorba kaşığı yulaf kepeği

Akşam:
8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase çorba veya 3 çorba kaşığı pilav-makarna, salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile), 1 ince dilim esmer ekmek
Ara öğün: 2 porsiyon meyve, 1 bardak az yağlı süt."
internethaber

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52