Çevre konferansında önemli isimler yer alacak

ICCI 2012 – 18. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Üç gün boyunca altı farklı salonda yapılacak oturumlara önemli isimler katılacak.

Çevre konferansında önemli isimler yer alacak
Gıdavitrini - ICCI 2012 konferanslarına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Köktaş, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Dünya Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Fatih Birol katılacak. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki en büyük ve en kapsamlı enerji fuarı ve konferansı olan ICCI 2012’de 5 panel ve 41 oturum düzenlenecek. Fuar boyunca yaklaşık 200 akademisyen, özel sektör temsilcisi, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri yapacakları sunumlarla enerji gündemindeki önemli konuları tartışacak.
Türkiye’nin en büyük enerji ve çevre konferansını düzenleyen sektörünün lider kuruluşu Sektörel Fuarcılık, 25 - 26 - 27 Nisan 2012 tarihlerinde 18. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nı (ICCI 2012) İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirecek.
Açılışı Bakan Taner Yıldız yapıyor
18. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı - ICCI 2012 açılış töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde 25 Nisan 2012 tarihinde saat 10.00’da yapılacak. Açılış töreninde ETK Bakanı Taner Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, ETKB Müsteşar Yardımcısı ve ICCI Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Selahattin Çimen konuşma yapacak.
MÜSİAD ile eski bakanlar buluşuyor
ICCI 2012 açılışının ardından “Geçmişten Geleceğe Türkiye’nin Yakın Çevresiyle Enerji İlişkileri” başlığını taşıyan MÜSİAD özel oturumu düzenlenecek. Oturum başkanlığını MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın yapacağı toplantıda ETK Bakanı Taner Yıldız, Eski ETK Bakanları Mehmet Recai Kutan ve Dr. Mehmet Hilmi Güler konuşacak.
Bakan Zafer Çağlayan 2. Gün konuşacak
ICCI 2012’nin ikinci günü 26 Nisan 2012 Çarşamba günü Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan “Yatırımcılar Gözü ile Türkiye Enerji Perspektifi” konu başlıklı oturuma katılacak. Oturumda ETKB Müsteşar Yardımcısı Dr. Selahattin Çimen, TURCAS Petrol’den Erdal Aksoy ve Limak Holding’ten Nihat Özdemir yer alacak.
Fatih Birol’dan dünyanın enerjisine bakış
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Baş ekonomisti Fatih Birol da ICCI 2012 konferanslarında yer alacak önemli isimlerden biri. Dünyanın enerji piyasalarını ve politikalarını en iyi bilen isimlerin başında gelen Fatih Birol, yaptığı değerlendirmeler ve öngörüler çerçevesinde görüşlerine değer verilen önemli bir enerji uzmanı.
Fatih Birol, ICCI 2012’in üçüncü gününde 27 Nisan 2012 Cuma günü saat 13.45’te başlayacak “Yeni Dünya Enerji Dengelerinde Türkiye – Game Changers” konu başlığını taşıyan oturumda davetli konuşmacı olarak yer alacak. Oturumda Mithat Rende (Dışişleri Bakanlığı – Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdürlüğü – Büyükelçi), Sefa Sadık Aytekin (ETKB Müsteşar Yardımcısı) ve Dr. David Robinson (Oxford Enerji Çalışmaları Enstitüsü) katılacak.



Hedef 15 bin ziyaretçi
Toplam 12 bin metrekarelik alanda ve 5 salonda düzenlenecek ICCI 2012, toplamda 15 bin ziyaretçiye ulaşmayı ve katılımcı firmalar ile ziyaretçiler arasında gerçekleşecek B2B İkili İş Görüşmeleri sayesinde 1,5 milyar dolarlık iş hacmi yaratmayı amaçlıyor.
Bu yıl KOSGEB tarafından desteklenen fuarlar kapsamına alınan ve Türkiye’nin çevre ülkeleri arasındaki en büyük ve en kapsamlı enerji fuarı olma özelliğine sahip ICCI 2012’ye 300 firma ve 15 bin sektör temsilcisinin katılması hedefleniyor.
Rakamlarla ICCI 2012:
-1994 yılından itibaren her yıl düzenlenen en istikrarlı ve en güvenilir etkinlik olan, ICCI 2012, bu yıl 18’inci kez enerji sektörünün devlerini ağırlamaya hazırlanıyor.
- ICCI ilk yılında 10 katılımcı firma ile gerçekleştirilirken organizasyonun katılımcı firma sayısı geçtiğimiz yıl 217 firmaya ulaştı.
- Etkinlik ilk yıl 200 ziyaretçiye ev sahipliği yaparken son yıllarda büyük bir artış sergiledi. ICCI, 2012 yılında 15 bin ziyaretçi bekliyor.
- Konferans bu yıl üçüncü defa B2B ikili görüşmelere ev sahipliği yapacak.
- ICCI başladığı 1994’de yapılan 4 oturumda 16 bildiri sunulurken, 2012 yılında 41 oturum, 5 panel gerçekleştirilmesi ve yaklaşık 300’ün üzerinde bildiri sunulması bekleniyor.
- ICCI; 1994 yılında 100 m²'lik bir alanda gerçekleştirilirken 2012 yılına gelindiğinde 12 bin m²'lik bir alana yayılan enerji sektörünün en büyük fuarı oldu.
- www.icci.com.tr uluslararası alandaki katılımcılarını bilgilendirmek için 8 farklı dilde yayınlanıyor.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52