Hiperürisemi artıyor!

Kanda ürik asit seviyesinin yükselmesi olarak tarif edilen hiperürisemi rahatsızlığına karşı beslenme uyarısı…

Hiperürisemi artıyor!
Hiperürisemi kanda ürik asit seviyesinin yükselmesidir ve en çok gut hastalığını tetikler. Normal olarak vücudumuzda günde 600mg. ürik asit üretilmektedir ve idrarla, dışkıyla atılmaktadır. Fazla üretildiğinde ise hiperürisemi oluşur. Hiperürisemi ayrıca böbrek yetmezliği, şişmanlık, anemi, troit, diyabet, kalp hastalıkları, vücutta laktik asit birikimi, idrar söktürücü ilaç kullanımı, kemoterapi, fazla egzersiz yapmaktan da oluşabilmektedir.
Neden olduğu hastalıklar
*En sık gut hastalığı görülmekte
*Üriner sistem iltihaplanması oluşabilir
*Böbrek yetmezliğini tetikler
*Kalp ritminde bozukluk hatta kalp krizine neden olabilir
Beslenme tedavisi
*Kilo fazlalığı riski %30 artırmaktadır ve kilo kaybı önemlidir
*İdrar rengi koyu ise su miktarı artırılmalıdır
*Alkol tüketimi azaltılmalı, mümkünse bırakılmalıdır
*Gün içerisinde alınan protein miktarı bireyin ihtiyacı ölçüsünde düzenlenmelidir
*Sakatat, sardalya, hamsi, av hayvanları, deniz mahsulleri, ringa, sosis, et sulu yemekler, havyar, mayalı yiyeceklerden uzak durulmalıdır
*Kırmızı et, tavuk, alabalık, sazan balığı, kurubaklagiller, ıspanak, karnabahar, bezelye, bulgur, kuşkonmaz, kuzukulağı, mantar, çikolata, peynir sınırlı tüketilmelidir.
Milliyet

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52