Oylum Bisküvi üretimi artıracak

Oylum Bisküvi, bu yılın haziran ayında faaliyete geçirmeyi planladığı yatırımıyla günlük 30 ton olan üretim kapasitesini yüzde 50 oranında artırma hedefinde.

Oylum Bisküvi üretimi artıracak
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve üretiminin yüzde 60’ını yurtdışına ihraç eden Oylum Bisküvi, bu yılın haziran ayında faaliyete geçirmeyi planladığı yatırımıyla günlük 30 ton olan üretim kapasitesini yüzde 50 oranında artırma hedefinde. Oylum Sınai Yatırımlar Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Büyüknalbant, bu yıl içinde makine parkalarına yatırım yapacaklarını belirterek, yatırım tutarının yaklaşık yüzde 50’lik kısmını Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan alacakları hibe desteği ile gerçekleştireceklerinin altını çizdi. İhracata dönük çalışan firmanın üretiminin yüzde 60’lık bölümünü Libya, Gana, Gine ve Togo gibi ülkelere gönderdiğini söyleyen Büyüknalbant, Moritanya, Cezayir ve Fildişi Sahilleri ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda ihracat yapılan ülke sayısının ise 35’e yükseldiğini ifade etti. Belirlenen ihracat hedefi ile birlikte üretim kapasitesinde da artırılacağını kaydeden ve bunun için 60 metre uzunluğunda ikinci pişirme fırınını devreye almaya hazırlandıklarını bildiren Büyüknalbant, “Oylum Bisküvi olarak 2012 yılına yönelik yeni yatırım ve ihracat hedefleri belirledik. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde gül suyu, şekerleme, reçel, helva, lokum, gofret, kraker ve çikolata kaplamalı ürünler bazında üretim yapan firmamız, günlük 30 ton olan üretim kapasitesini artırmak için yeni yatırım hedefleri belirledi. Bu kapsamda 60 metre uzunluğunda ikinci pişirme fırınını devreye almaya hazırlanıyoruz. 800 bin TL tutarındaki bu yatırımın 375 bin TL’lik bölümünü ise Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan alacağımız hibe desteği ile sağlayacağız. Haziran ayında faaliyete geçmesi planlanan yatırımla birlikte günlük 30 ton olan üretim kapasitemiz yüzde 50 oranında artarak 45 tona ulaşacak” dedi. Yeni hattın kurulması ile birlikte bisküvi ağırlıklı üretimde ürün çeşitlendirmesine de gideceklerini aktaran Büyüknalbant, özellikle çikolata kaplamalı ürünlerde üretim artışı hedeflediklerine vurgu yaptı. Yıllık 3 milyon dolarlık ihracat hedefinin kapasite artırımı ile birlikte 5 milyon dolara ulaşmasını beklediklerini kaydeden Büyüknalbant, firmanın gelişim süreci ile ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “1969 yılında halka açık anonim şirket olarak kurulan ve o dönemde 100’ün üzerinde ortağı olan Oylum Bisküvi ve Şekerleme Fabrikası, zaman içinde şirket bünyesinden aile şirketine dönüştü. 1985 yılında şirketin tamamı Büyüknalbant ailesine geçti. OSB’de bulunan Reha Şekerleme Fabrikası’nı da 1989 yılında bünyemize dahil ettik. Yener Grup olarak bugün gül suyu, şekerleme, reçel, helva, lokum, gofret, kraker ve çikolata kaplamalı ürünler bazında üretimimizi sürdürüyoruz. 2006 yılı başından itibaren de Sivas Caddesi üzerindeki Oylum Bisküvi Fabrikasını, OSB’ye taşıdık. Bugün fabrikamızda 100 metre boyunda son teknoloji ile donatılmış ve doğal gaz ile çalışan bisküvi pişirme hattı ve 50 metre boyunda kraker tesisi, gofret ünitesi, çikolata kaplama tesisi ve bunun yanında da reçel, helva, lokum tesisi bulunuyor. Günde 30 ton bisküvi, 5 ton kraker, 5 ton gofret ve çikolatalı bisküvi imal ediyoruz. Şu anda yaklaşık 100 kişiyi istihdam ediyoruz.” Son olarak sektörel gelişmelerin desteklenmesini önemsediklerini belirten Yılmaz Büyüknalbant, hükümet yetkililerine ise bisküvi çeşitlerinin temel gıda maddeleri statüsüne alınarak KDV oranın ise yüzde 18’den yüzde 8’e çekilmesi önerisinde bulundu.
Kobiden

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52