Marmarabirlik ‘Çin seddi’ni aştı!

Başbakan Erdoğan’ın Çin ziyaretine katılan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Çin'e ilk ihracatlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Marmarabirlik ‘Çin seddi’ni aştı!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyareti heyetinde yer alan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda 1 milyar 500 milyon nüfuslu dev pazarın kapısını araladıklarını belirterek, "Çin'e ilk ihracatımızı gerçekleştirdik" dedi. Zeytin ülkesi Yunanistan'a bile sofralık zeytin ihraç eden Marmarabirlik, Ar-Ge birimi tarafından geliştirilen ve tuz oranı yüzde 2,5 olan 'Gold' ile pek çok pazara girmeye başladı. Marmarabirlik'in son girdiği pazar ise Uzakdoğu oldu. Japonya ve Hong Kong'a ürün gönderen Marmarabirlik, Çin'e yönelik ihracatını başlattı.
Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin seyahati sırasında pek çok Çinli gıda firmasıyla görüşmelerinin olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Götürdüğümüz örnekler, özellikle tuz oranı düşük 'Gold' ürünümüz çok beğenildi ve ilk siparişler gönderildi. Belki şu aşamada 1 milyar 500 milyon nüfusa sahip Çin'de herkese bir zeytin yediremeyiz ama o devasa pazarın kapısını açmamız bile önemlidir. Çalışmalarımızla bu kapıyı ardına kadar açacağımıza inanıyorum. Ayrıca Çin'de zeytinyağı ihracatı için de potansiyel yüksek. Zeytinyağı ihracatı konusunda da girişimlerimiz sürüyor."
Son zamanlarda dış pazar atağının sonuçlarını almaya başladıklarını ifade eden Asa, Japonya, Kuveyt, Bosna Hersek ve Ukrayna'dan sonra Rusya, Yunanistan ve Çin'e ilk ihracatı gerçekleştirdiklerini belirtti.
Hidamet Asa, şunları kaydetti:
"Marmarabirlik'in iş yılı 1 Kasım-31 Mart arasındadır. 1 Kasım 2011-31 Mart 2012 tarihleri arasındaki 5 aylık dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat miktarımızı yüzde 44 oranında artırmış bulunuyoruz. Bu, lira bazında yüzde 65, dolar bazında da yüzde 40'lık büyümeyi göstermektedir."
Asa, sadece belli bir bölgeye odaklanmadıklarını, dünyanın her bölgesine ulaşmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52