Günlük gıda ihtiyacımız ne kadardır?

Sağlıklı beslenme konusunda aykırı açıklamalarıyla tanınan Mehmet Ali Bulut, 300 gram gıdanın bir insanın günlük ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Günlük gıda ihtiyacımız ne kadardır?

Beslenme konusunda ezber bozan kitapları ve açıklamalarıyla tanınan Mehmet Ali Bulut, 'Bir insana gün içinde lazım olan gıda 300 gramdır' dedi.

Moral FM’de Kadınca Kararınca programına konuk olan Mehmet Ali Bulut, beslenme alışkanlıklarına dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisinin geçmiş dönemlerde bir takım rahatsızlıklar yaşadığını dile getiren Bulut, bu konuları araştırma gereğini bu şekilde duyduğunu ve beslenme konusunda detaylı araştırmalarını devam ettirdiğini söyledi. Kan gruplarına göre beslenme konusunda öncelikli olarak kendini ele alan Bulut, çalışmalarının devamında çok ciddi kaynaklara ulaştığını, Kuran-ı Kerim ve sünnete uygun hareket etme yönünde delillere rastladığını da işaret etti. Fıtrata göre beslenmeyi savunan Bulut, doğru beslenmenin maddi manevi bir önem taşıdığının altını çizdi.

300 GRAMDAN FAZLASI
İnsanlara çok yemenin dayatıldığını belirten Bulut, "Bir insana gün içinde lazım olan gıda 300 gramdır" diye konuştu. 24 saat süresince bu gıdanın insan vücudu için yeterli olduğunu söyleyen Bulut, aksi durumda vücuda alınan besinlerin toksinlere neden olduğunu ifade etti. Fazla yenen her gıdanın vücuda yük olduğunu söyleyen Bulut, özellikle açlık uygulamanın sağlık açısından çok faydalı olduğunu ifade etti.

Açlık uygulamak için zamanın iyi belirlenmesi gerektiğinin de altını çizen Bulut, "Hicri ayın 13, 14, 15 o zaman ay dolunaydır, kan basıncı yüksektir, fazla açlık duyulmaz. o günlerde açlık yapmada yarar var" dedi. Her 10 günde bir 24 saatlik oruç tutulmasını öneren Bulut, "vücuttaki asıl sorun toksinlerdir. Bu vesile ile bunlardan arınmış olunuyor" diye ekledi.

ÇOK YEYİP KİLO ALMAYANLAR DİKKAT
Öte yandan, çok yemek yediği halde kilo almayan insanların risk grubunda olduğunu söyleyen Bulut, "Bir insan 300 gramdan fazla yiyor, asabiyet yaşamıyor ve sivilce gibi sorunlar yaşamıyorsa o insan bağışıklık sistemini kaybetmiştir; durum gerçekten önemlidir" ifadelerini kullandı.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 14:23

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52