Restoran açmanın püf noktaları

Yemek alışkanlıklarının hızla değiştiği Türkiye’de bir çok girişimci restoran ve kafe açmak için çeşitli yatırımlar yapıyor.

Restoran açmanın püf noktaları
Ortalama yatırım tutatırının 400 bin lira olduğu sektörde, girişimcilere restoran açmanın püf noktalarını anlatan Little Caesars Genel Müdürü Banu Arıduru, “Çok iyi bir gözlem ve araştırmadan sonra resotran yatırımı için doğru lokasyonu bulmak mümkün. Bu yatırımlarda ise  24 ay ile 48 ay içerisinde geri dönüş sağlanabiliyor” dedi.

Arıduru, restoran açmak isteyen girişimciler için şu bilgileri sıraladı:
* Restoran açmak istenilen bölgede, muhtarlıktan konut sayısını öğrenmeli.
* Bölgedeki okul ve iş yeri sayısı hakkında bilgi almalı.
* Emlakçılardan kiralık ve satılık rayiç değerlerini öğrenmeli.
* Daha sonra süper marketteki kasiyerlerden ortalama sepet fiyatları hakkında bilgi almalı.
* Sonra çevredeki rakip bir restorandan sabah ve akşam alışveriş yapmalı.
* Böylece ilk ve son fiş üzerinden kaç kişiye satış yapıldığı tespit edilir.
* Açılması planlanan restoranın caddesinden günde kaç tane yaya ve araç geçtiği belirlenmeli.
* Tüm bunlardan sonra hazırlanan analize göre yatırım yapılmalı.
hurriyet.com.tr

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 14:25

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52