banner50

banner52

04 Mart 2021 Perşembe

Gıdalardan koronavirüs bulaşır mı?

Patronlar mutfağı keşfetti

Turizm sektörüne yön veren isimler, Le Cordon Bleu’da düzenlenen workshop’ta sadece işin yönetiminde değil mutfağında da usta olduklarını gösterdiler.

banner46
13 Eylül 2014 Cumartesi 13:23
Patronlar mutfağı keşfetti
GIDAVİTRİNİ - Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, turizmin kalbini tutan ünlü isimleri, Özyeğin Üniversitesi bünyesinde bulunan 119 yıllık Mutfak Sanatları Okulu Le Cordon Bleu’da ağırladı. Turizm sektörüne yön veren isimler, Le Cordon Bleu’da düzenlenen workshop’ta sadece işin yönetiminde değil mutfağında da usta olduklarını gösterdiler.
Turizm Yatırımcıları Derneği üyeleri, Le Cordon Bleu’nun Master Şefi Gilles Company’nin eşliğinde düzenlenen workshop’ta mutfaktaki hünerlerini konuşturdular. Turizm sektörüne yön veren ünlü isimler, master şefle birlikte Fransız mutfağının eşsiz lezzetlerinden Kalkan “Fricassé” ve Jumbo Karides yaparak başarılı bir mönü ortaya koydular.
Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in ev  sahipliğinde düzenlenen etkinlik öncesinde, bünyesinde beş mutfak, bir gastroditoryum, duyusal analiz laboratuarı, bir uygulama restoranı, ziyafet salonu ve üç otel odası bulunan 3 bin 600m2 alana yayılmış Le Cordon Bleu Mükemmeliyet Merkezi’nde kısa bir tanıtım turu yapıldı. Katılımcılara, kurumun verdiği profesyonel sertifika programları hakkında bilgi verildikten sonra ünlü aşçılık okulunun mutfağına geçilerek, Kalkan “Fricassé” ve Jumbo Karides, yeşil kuşkonmaz ve portakallı safran yapımına başlandı. Yaklaşık bir saat süren workshop’un ardından Turizm Yatırımcıları Derneği üyeleri, kendi yaptıkları yemeklerini Le Cordon Bleu bünyesindeki L’ Atelier Bleu Restoranı’nda tattılar. 
Workshop’a katılan isimler arasında, Turizm Yatırımcıları Derneği  Başkan Yardımcısı ve Nurol Holding Turizm Yatırımlar Koordinatörü İbrahim Birkan, Capital Partners Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat, Aska Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, Martı İstanbul Otel Genel Müdürü Bozkurt Atabet, St. Regis Otelleri Genel Müdürü  Rui Reis, TUROB (Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği) Başkan Yardımcısı İsmail Taşdemir, Romanya Büyükelçisi Koray Ertaş yer aldı.

banner21

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20