Lahmacuna TSE standardı geliyor

Çiğköfte için TSE standardı çıkaran Tatlıses Gıda, Türkiye'nin en önemli lezzetlerinden olan lahmacuna standart kazandırmak için de kolları sıvadı.

Lahmacuna TSE standardı geliyor
Türkiye’nin geleneksel lezzetleri arasında yer alan lahmacuna Türk Standartları Enstitüsü TSE standardı yolda. Daha önce çiğköfte için TSE standardı çıkaran Tatlıses Gıda 1 ay önce de lahmacun için başvurusunu yapmış.

Söz konusu standart daha önce çiğköfte için de uygulanmıştı. Ve TSE standartlarına aykırı olarak çiğköfte satan işletmelere 13 bin TL’ye varan cezalar kesiliyordu. Şimdi benzer bir ceza lahmacun konusunda da uygulanabilir. İbrahim Tatlıses’in sahibi olduğu Tatlıses Gıda TSE ile lahmacunun standartları konusunda görüşmelere başladı. Görüşmeler sonrasında lahmacuna da TSE standardı gelmesi bekleniyor. Lahmacunun içine konan et oranından hamur oranına kadar pek çok şeyin yeniden düzenlenmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Tatlıses Gıda Genel Müdürü Elif Aşlamacı Attepe, TSE ile yapılan görüşmelerde, “Lahmacunun içindeki protein oranı ne olmalı. Soğan ne olmalı. Bunların hepisini konuşuyoruz. Önceki yıllarda çiğ köfteye de benzer bir standart getirmiştik” diye konuştu. 39 liraya lahmacun satılması konusuna da değinen Attepe, “1 liraya nasıl kalitesiz lahmacun satılmazsa 39 liraya da satılmaz. Bu biraz ticaretin etik boyutunu aşan bir durum” ifadesini kullandı. hurriyet.com.tr

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 17:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52