Bakanlık'tan kırmızı et açıklaması

Et ve Süt Kurumu şubelerinin et sıkıntısı ve zam çıkışına Bakanlık'tan cevap geldi. Bakanlık ESK'nın her türlü tedbiri aldığını ve problem olmadığını açıkladı.

Bakanlık'tan kırmızı et açıklaması
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından, Türkiye'de kırmızı ve beyaz et konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığı belirtilerek, Ramazan öncesinde artan et talebinin karşılanması için Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) gerekli bütün tedbirleri aldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; son günlerde bazı basın-yayın kuruluşlarında yer alan  Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü mağazalarında et satışının yapılmadığı yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğu bildirildi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nün çeşitli illerde 17 satış mağazası ve 63 ilde de franchise mağazası bulunduğunun kaydedildiği açıklamada, et ürünlerinin fiyatının piyasaya göre daha ucuz olması ve Ramazan ayına girerken talebinin artması dolayısıyla yoğunluk yaşandığı belirtildi.

Mağazalarda küçükbaş ve kanatlı eti satışında herhangi bir sorun olmadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Dana etinde franchise satış mağazalarına 2013 yılının ilk 5 ayında aylık ortalama 300 ton dana eti verilmişken, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 62'lik artışla aylık 482 ton et talebi sorunsuz olarak karşılanmıştır. 2013 yılı Ramazan ayı öncesi aylık satış ortalaması 300 ton iken Ramazan ayında yüzde 166 artışla 805 tona çıkmıştır.

Dolayısıyla franchise satış mağazalarının kurum tarafından gönderilen etleri doğrudan tüketiciye perakende olarak satması, toptan satışlara yönelmemesi gerekmektedir. Toptan satış yaparak mağazalarda et kalmadığı yönünde imaj oluşturulması girişiminden vazgeçilmelidir."

Kurumun artan talebi karşılamakta sorun yaşamadığının ifade edildiği açıklamada, "Ramazan ayı boyunca da gerekli tedarik sağlanacaktır. Hayvan alımı ve bağlantılarda da herhangi bir sıkıntı yoktur. Her ramazan ayı öncesi benzer spekülasyonların yapılarak tüketiciye daha pahalı et yedirilmemesi, spekülatörlerin amacına hizmet edilmemesi için herkesin duyarlı olması gerekmektedir" denildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 18:47

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52