Et fiyatları kasapları kurtarmıyor

Adıyaman Kasap ve Besiciler Odası Başkanı Nuri Anaç, 'Etin kilosunu besicilerden 19 liraya alıyoruz. Bu fiyat kasapları kurtarmıyor' dedi.

Et fiyatları kasapları kurtarmıyor
Adıyaman Kasap ve Besiciler Odası Başkanı Nuri Anaç, “Etin kilosunu biz besicilerden 19 TL'ye alıyoruz. 19 TL'ye aldığımız zaman yüzde 10 kemiği var. 25 TL’ye satıyoruz. Bu fiyat kasapları kurtarmıyor" dedi.
Yemin torbasını geçen yıl 35 TL'ye alırken bu sene 50 TL'ye aldıklarını hatırlatan Anaç, “Onun için kimse demesin ki Ramazan ayı geldi kasaplar eti pahalı vermeye başladı. Biz de pahalı alıyoruz. Çünkü mal yok. Yani çiftçinin elinde hayvan yok. Ete zam geldi zaten. Etin kilosu şimdi kuzu eti kemikli 25 TL, çiğ köftelik 25 TL, kuşbaşı 25 TL, normal kıyma ise 22 TL. Bu ücretin üzerinde et satanlar cezai işlem görecektir. Bu fiyatın altından satanlar için de tahlil yapılsın ne eti diye” dedi.

Dışarıdan et gelmediğini ifade eden Anaç, “İthal et gelse fiyatı da düşer yem de ucuzlar. Ama Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı diyor ki ben dışarıdan et getiremem. Demek istiyor ki, bizim kafes ve çiftliklerdeki malımız yeter. Türkiye’de mal bellidir. Herkesin hayvanı bellidir ve küpelidir. Küpe numarası ile düğmeye basıldı mı onunla ilgili her şey çıkıyor. Bu ücret çiftçiyi kurtarmıyor. Devlet bu yem parasına bir çare bulursa belki et fiyatları da düşer” diye konuştu. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 16:15

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52