Avrupa'yı "İskender"le tanıştırdı

İskender lezzetini Avrupa'ya taşıyan Bursa Kebap Evi, Almanya ile ilk adımı atıyor. Hollanda, Avusturya, Fransa, Belçika, Luksemburg ve İsviçre ise sıradaki ülkeler...

Avrupa'yı
GIDAVİTRİNİ - Gerçek İskender Kebabını en leziz ve orijinal hali ile müdavimlerine sunan Bursa Kebap Evi, Bursa’nın yöresel lezzetlerinden oluşan muhteşem menüsü ve şık konsepti ile yurtiçinde 40 şubeye ulaştıktan sonra şimdi de Avrupa'da yayılmasını sağlayacak master franchise sözleşmesine imza attı. İlk adımı Almanya ile atacak olan marka, sırasıyla Hollanda, Avusturya, Fransa, Belçika, Luksemburg ve İsviçre'de Avrupalıları gerçek İskender Lezzeti ile tanıştıracak.

Helvacı Grup'un 2010 yılında 3 şube ile devraldığı Bursa Kebap Evi, yüzde 300 gibi büyük bir büyüme oranına ulaşarak bugün 40 şubeye ulaştı. Hızlı, sağlam ve başarılı adımlarla ilerleyen, konsepti ve oluşturduğu franchise sistemi ile yatırımcının gözbebeği olan Bursa Kebap Evi, genç yaşına rağmen büyük bir başarıya daha imza atarak Avrupa'nın kapılarını araladı. Almanya'da uzun yıllardır gıdadan kuyuma ve perakende sektörüne kadar birçok alanda  faaliyet gösteren Yaka Etui gmbh ve Rixos Teppiche gmbh ile master franchise sözleşmesi imzalayan Bursa Kebap Evi, bu anlaşma ile 2015 yılı sonuna kadar Almanya dışında Hollanda, Avusturya, Fransa, Belçika, Luksemburg ve İsviçre'de de şubeler açmayı hedefliyor. Konuya ilişkin konuşan Bursa Kebap Evi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı "Bursa Kebap Evi ile yola çıktığımız günden bugüne hepimizin vazgeçilmez lezzeti iskenderi, asla lezzetten ödün vermeden hazırlayarak ve standart bir konsepte oturtarak başarı ile bugüne getirdik. 4 yıllık süreçte ilk hedefimiz marka konseptini tam anlamıyla bir standarda kavuşturarak yurtiçinde şubeleşmekti. Genç, dinamik yapımız ve markamıza olan inancımız ile kısa zamanda ciddi bir büyüme gerçekleştirdik. Geçen süreçte bize güvenen ve bizim de güvendiğimiz yatırımcılarımızla birlikte 18 ilde 40 şubeye ulaştık. Gerek operasyon, lojistik ve üretimimizi gerekse kurumsal çatımızı sağlam temellere oturttuk ve şimdi bizim için global ligde oynama zamanı. İlk adımı Avrupa ile atıyoruz. Biliyoruz ve eminiz ki, Türk halkının vazgeçemediği iskender Avrupalılar'ın da bir numarası olacak. Türk markalarının yurt dışında büyümesi ülke ekonomisi açısından ciddi bir adım. Özellikle gıda sektöründe başarı oranlarımız oldukça düşük. Biz Bursa Kebap Evi olarak aynı konsept ve kalite standartları ile Avrupa’da bir Türk zincir markası yaratmak hedefindeyiz " dedi.
Yapılan anlaşma çerçevesinde ilk 7 şube için 350 bin Euro master franchise bedeli alacak olan Bursa Kebap Evi, 7 ülkeden sonra açılacak her şube içinde 50 bin Euro franchise bedeli talep edecek.

Almanya ile birlikte 7 ülkede 2015 yılı sonuna kadar şubeler açacak olan Bursa Kebap Evi, her ülke için ayrı strateji planlaması ve ayrı master franchise sözleşmesi imzaladı. Bursa Kebap Evi, yapılan anlaşma ile önümüzdeki yıl Avrupa'da 7 ülkede 11 şube açmayı hedefliyor. İlk şubeyi eylül ayı başında Almanya'nın Saarbrücken şehrinde açacaklarını belirten master franchisee’si  İsmail İğneci, "Bu markayı Avrupa'ya sadece Türkler için değil Avrupalılar için de getiriyoruz. Onların damaklarına hitap edeceğimizden hiç kuşkumuz yok. Misafirlerimize gerçek iskenderi tattırmak istiyoruz. Bu yüzden yolumuz Bursa Kebap Evi ile buluştu. Birçok marka ile görüştük. Bursa Kebap Evi kurumsal yapısı, konsepti, kalitesi ve global vizyonu ile bizim tercih ettiğimiz marka oldu. Avrupa'nın yeni lezzeti gerçek iskender bu markada bulduk. Bursa Kebap Evi ile birlikte hedeflerimiz büyük." dedi.

2015 yılı sonunda Saarbrücken'de kendi üretim tesislerini kuracaklar
Bursa Kebap Evi'nin Avrupa'daki master franchise haklarını satın alan Yaka Etui gmbh ve Rixos Teppiche gmbh, AL-İS Bursa Kebap Haus gmbh olarak kurdukları yeni şirket ile ilk yıl yapılaşmalarını oturttuktan ve merkezi ofisi kurduktan sonra, coğrafi açıdan oldukça stratejik bir konumda yer alan Saarbrücken'de üretim tesisi kurmayı planlıyor. 2015 yılı sonuna kadar 3 milyon Euro yatırım yapmayı planlayan şirket, 2015 yılı sonuna kadar Almanya’da 5 ve her ülkede 1’er olmak üzere 11 şube açmayı planlıyor. 5 yıllık süreçte ise Almanya'da 30, Fransa'da 7, Hollanda'da 3, Belçika'da 3, Luksemburg'da 1, İsviçre'de 4 ve Avusturya'da 4 şube açmış olacak. Bursa Kebap Haus et ve süt ürünleri dışındaki tüm lojistiği Türkiye'deki genel merkezden ihraç edecek. Üretimin başına Türkiye'den ustalar yönlendirilecek. Et ve süt ürünleri için helal belgeli ve Avrupa standartlarında üretim yapan bir partner firma ile anlaşma yapıldı. Bunların dışındaki dekorasyon malzemeleri, mimari destek, operasyonel destek ve mutfakta kullanılacak kuru malzemeler Türkiye'den yönlendirilecek. Özellikle Bursa Kebap Evi'nin iskenderine lezzetini veren özel domates sosu Türkiye'den gidecek.

İskender Almanya'ya ilk kez Bursa Kebap Evi ile girecek
Bursa Kebap Haus'un Alman Genel Müdürü Thorsten Walter Dröschel, Almanya'ya ilk kez bir iskender markasının Bursa Kebap Evi ile gireceğini belirtiyor. Almanya gıda sektöründe döner alanında franchise sistemini ilk kez Bursa Kebap Evi'nin getirdiğinin altını çizen Dröschel, "başarımız kaçınılmaz" diyor. Thorsten Walter Dröschel sözlerine, "Bir Alman vatandaşı olarak ben iskender ile ilk kez Bursa Kebap Evi'nde tanıştım ve bu lezzete hayran kaldım. Biliyorum ki, biz  Avrupa'da yaşayan insanlar, iskenderi Bursa Kebep Evi'nde tadarsak sevecekler. Bursa Kebap Evi lezzet ve konseptini Alman sistemine oturtacağız. Sıfırdan konsept yaratmıyoruz zaten ülkesinde başarılı olmuş ve kurumsallaşmış br markayı Avrupa ile tanıştırıyoruz. O yüzden maça 1-0 önde başladık" diyerek devam etti. 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 16:41

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52