2013'ün girişimcisi Baydöner oldu

Yılın Girişimcisi Ödülü’nü kazanan Baydöner, Haziran ayı başında Fransa’da düzenlenecek yarışmada Türkiye'yi temsil edecek.

2013'ün girişimcisi Baydöner oldu
GIDAVİTRİNİ - Türk ağız tadının vazgeçilmez lezzeti İskender döneri dünyaya tanıtma amacıyla yola çıkan Baydöner, başarılı yatırımlarını "girişimcilik" ödülüyle taçlandırdı.
Dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olan ve dünya genelinde 60 ülkede 145’ten fazla şehirde düzenlenen EY Entrepreneur Of The Year - "Yılın Girişimcisi" ödülü Türkiye’de sahibini buldu. Bu yıl dünya üzerinde 27'inci, Türkiye'de ise 9'uncusunu düzenlenen yarışmada, 5 finalist arasından Baydöner “Yılın Girişimcisi” seçildi. 
Türkiye’nin en ünlü iş adamlarından oluşan jüriyi, amacı ve hedefleriyle etkilemeyi başaran Baydöner, 4-8 Haziran’da Fransa’nın Monte Carlo kentinde dünya genelindeki girişimci adaylarına karşı yarışacak.
Çırağan Sarayı'nda düzenlenen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu başta olmak üzere iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı ödül töreninde, Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tuncer ödüllerini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, EY Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca’nın elinden aldı.
 
Ödül töreninde duygularını ifade eden Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, “2007 yılında İzmir’den çıktığımız yolda bu amaç doğrultusunda, Türkiye çapında 77, yurtdışında 3 restorana ulaştık. Dünya Endeavor Girişimcisi ödülü ile birlikte Turquality Marka Desteğini ve son olarak da bu değerli girişimcilik ödülünü aldık. Bu destek ve inançla kısa zaman içinde uluslararası fastfood markalarıyla yarışacak büyüklüğe ulaşacağımızdan kuşkumuz yok. İnanıyoruz ki yakın zamanda Avrupa’dan Ortadoğu’ya, Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar herkes, döneri Türk kültürüne ait, lezzetli, sağlıklı ve itibarlı bir yiyecek olarak tanıyacak ve severek tüketecektir” diye konuştu. 
Baydöner Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tuncer de girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Anadolu insanı girişimci ruhu ve yaratıcı zekasıyla her dönem dikkat çekmiştir. Bu girişimciliğin desteklenmesi için biraz cesarete ihtiyaç var. Umuyoruz ki bu gibi ödüller ve Turquality gibi destekler Türk girişimcisini yüreklendirerek dünya çapında başarı  hikayeleri doğuracaktır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 12:20

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52