Sosyal bir lezzet: Kebap

Sosyalleşmenin önemli bir faktörü olan kebap, insanları bir araya getiren ender yemeklerden biri.

Sosyal bir lezzet: Kebap
Günümüzde insanlar bir araya gelmek için kebabı bahane ediyor. Sosyalleşmenin önemli bir faktörü olan kebap, insanları bir araya getiren ender yemeklerden biri.

Anadolu Mutfağını Koruma, Araştırma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, kebabın, insanları bir araya getiren ender lezzetlerden biri olduğunu söyledi.

Öztan, ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı tam olarak bilinmeyen kebabın, sosyalleşmenin başlıca nedenlerinden biri olduğunu belirtti.

Bu lezzetin insanları toparlayıcı özelliğine dikkati çeken Öztan, şöyle devam etti:
"Günümüzde de insanlar bir araya gelmek için kebabı bahane ediyorlar. 'Gelin evde barbekü, kebap yapalım' diyorlar. Bunlar insanları bir araya getiren nedendir. Bu da sosyalleşmeye işarettir. İnsanlar mangalın başına geldiğinde etin pişmesini beklerken sohbet ediyor, hal hatır soruluyor. Bizim soframızda ve kültürümüzde kebap bu kadar önemlidir. Sosyalleşmenin önemli bir faktörü olan kebap, insanları bir araya getiren ender yemeklerden biridir."

Kebabın sosyalleştirme yönünün anlatılması gerektiğini vurgulayan Öztan, "Bu yönlerini anlatıp sahip çıkarsak kendi kültür, örf ve adetlerimize de sahip çıkmış oluruz. Bilinenin aksine kebap kesinlikle çok sağlıklı bir yiyecektir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 15:31

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52