Gıda israfı ABD ekonomisini zorluyor!

Amerikan Tarım Bakanlığı’nın (USDA) raporunda, üretilen gıdaların yaklaşık %30’unun israf olduğu belirtildi.

Gıda israfı ABD ekonomisini zorluyor!
ABD’de "Perakende ve Tüketici Seviyesindeki Hasat Sonrası Gıdaya İlişkin İsrafın Tahmini Miktarı, Değeri ve Kalorisi” başlıklı raporda, 2010 yılındaki gıda israfı rakamlarına yer verildi.

Buna göre, 2010 yılında üretilen toplam 195 milyar kilo (430 milyar pound) miktarındaki gıdaların yaklaşık %30’unu oluşturan 60 milyar kilosu (133 milyar pound) israf oldu.

USDA’nın yeni yayınladığı raporda, 2010 yılında israf olan tahmini 60 milyar kiloluk gıdanın parasal değerinin 161.6 milyar dolar olduğu belirtildi. Bu miktar, kalori açısından bakıldığında ise 141 trilyon kaloriye denk geliyor.

Raporda ayrıca ülkedeki çöp sahalarına atılan çöplerin %14’ünün gıda atıklarından oluştuğuna ve bir yandan gıda israfı yaşanırken diğer yandan gıdaya ihtiyacı olan 49 milyon kişinin olduğuna dikkat çekildi.

Gıdaların israf edilme nedenleri arasında ürünlerin hatalı şekilde pişirilmiş olmaları, depolama ve nakliye koşullarından dolayı ambalajlarda ezikler oluşması, kazara dökülmeleri, yanlış muhafaza edilmeleri, küflenme, dini inanışlar ya da ürünlere dair ilginin kaybolması gibi faktörler sıralanıyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 13:23

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52