02
Nis 2014
Kebab Turki ile dünyayı fethediyor

Yunan Yoğurdu olarak tanınan Chobani'nin patronunun Türk olması iş dünyası tarafından övünülecek bir durum olsa da dönerde en büyük zincir yabancı bir işadamının. 32 yaşındaki Endonezyalı Hendy Setiono'nun 2003'te kurduğu...

HABERİ OKU
01
Nis 2014
Hindi eti protein kaynağı

Daha çok yılbaşlarında tüketilen hindi etinin, hem iyi bir bir proteğin kaynağı hem de düşük yağ oranıyla, yılın her günü tüketebileceğiniz sağlıklı bir lezzet alternatifi olduğunu biliyor muydunuz? Banvit, hindi etinin kalori ve kolesterol...

HABERİ OKU
01
Nis 2014
Sektör Gıda Konferansı'nda buluşacak

GIDAVİTRİNİ -Bu yıl 2. kez düzenlenecek Gıda Konferansı bir çok açıdan ilkleri yaşatacak. Konferansın resmi açılış konuşması, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan...

HABERİ OKU
01
Nis 2014
AB Organik Pazarı’na yeni yönetmelik

Avrupa Komisyonu organik üretim ve organik ürünlerin etiketlenmesine ilişkin yeni yönetmelik için önerilerini sundu. Komisyonun önerileri ile tüketici ve üreticilerin endişeleri doğrultusunda, mevcut sistemin eksikliklerini gidermek amaçlanıyor....

HABERİ OKU
01
Nis 2014
Okullarda kuru meyve dağıtılacak

Türkiye'nin üretimin ve ihracatında dünya lideri olmasına rağmen ihraç ettiği birçok ülkeden daha az tükettiği kuru meyve ürünlerinde okul çağındaki çocuklara yönelik "okul sütü" benzeri bir program için düğmeye basıldı. Ege...

HABERİ OKU
01
Nis 2014
Harran Ovası domates fışkırıyor!

Harran Ovası'nda jeotermal enerjinin kullanıldığı seralarda üretilen domates, başta Avrupa ülkeleri ve Rusya olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. GAP'ın hayata geçirilmesiyle her alanda değişim ve gelişimin yaşandığı bölgede,...

HABERİ OKU
01
Nis 2014
Türkiye üretiyor, Avrupa yiyor!

Türkiye son yıllarda alabalık üretiminde Avrupa'da lider konumuna geldi. Üretilen alabalıklar füme, taze ve dondurulmuş şekilde Almanya, Hollanda, Avusturya, Polonya ve Romanya gibi ülkelere ihraç ediliyor. Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici...

HABERİ OKU
01
Nis 2014
Hizmetin gerçek adı: TİKA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, "Doğu Makedonya'da Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında fidan dağıtıldı. Ekonomik açıdan ağır şartların hakim olduğu Doğu Makedonya'nın kırsal bölgelerinin...

HABERİ OKU
31
Mar 2014
Kırmızı et ne kadar masum!

Meat Science dergisinde yayınlanan araştırma, Kasım ayında Norveç'teki bir konferansta toplanan 23 bilim insanı tarafından yürütüldü. Buna göre, laboratuvar hayvanlarına sadece yüksek miktarda kırmızı et ya da işlenmiş et ürünü...

HABERİ OKU
31
Mar 2014
İşte kanserden kurtuluş yolu!

GIDAVİTRİNİ - 1-7 Nisan Kanser Haftası. Çağımızın hastalığı kanser çevresel, genetik ve yaşam biçimindeki olumsuz koşullardan kaynaklanıyor. Kanserden korunmak için genetik kodumuzu değiştirmemiz mümkün olmadığına göre, beslenme...

HABERİ OKU
31
Mar 2014
Prostat hastaları kafeine dikkat!

Şeber yaptığı açıklamada, prostat büyümesinin, erkeklerde bulunan prostat bezinin büyümesi sonucu oluşan hastalık olduğunu belirterek, "Büyüme sebebi, habis yani kötü huylu tümörler değildir. Fakat idrara çıkma zorluğu, gece idrar sebebi...

HABERİ OKU
31
Mar 2014
Süt ve şeker kotaları kaldırılıyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 'Gıda Sektörü AB'ye Uyum Sürecini Tartışıyor' konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkan Vekili Rint Akyüz,...

HABERİ OKU
31
Mar 2014
İyotlu tuz kullanımı artıyor

Bebek ve çocuklarda büyüme, gelişme, öğrenme ve zeka geriliği, gebelerde düşük ve ölü doğum riski gibi sorunlara yol açan iyot yetersizliğinin ortadan kaldırılması için alınan önlemler meyvesini vermeye başladı. Türkiye genelinde yüzde...

HABERİ OKU
31
Mar 2014
Özsüt'ün finalistleri belli oldu

GIDAVİTRİNİ -Benim Özsüt Pastam yarışmasına Türkiye'nin dört bir yanından toplam 1000'e yakın tarif başvurdu. Özsüt pasta ustaları tarafından değerlendirilen bu tarifler arasından sadece 10 kişi finale kaldı. 12 Nisan'da...

HABERİ OKU
31
Mar 2014
Kanserden korunmanın yolları

GIDAVİTRİNİ - Sağlıksız beslenme, sigara ve alkol kullanımı, kimyasal maddelere maruziyet... Kanser vakalarında son yıllarda yaşanan artışın en önemli nedenleri çevresel faktörler olarak biliniyor. Ancak bu etkenlerden uzak durarak ve yaşam...

HABERİ OKU
31
Mar 2014
Yuva Maya yeni yüzünü belirledi

Ev hanımlarının mutfaktaki en büyük yardımcılarından biri olan Yuva, Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı ile mutfaklara lezzet ve sağlık getirmeye devam ediyor. Yuva, sağlıklı beslenmeyle ilgili birçok çalışmaya imza atan Banu Topalakçı ile...

HABERİ OKU
31
Mar 2014
İnosmart bayileriyle buluştu

Endüstriyel mutfak sektörünün yenilikçi yüzüne her daim öncülük eden İnoksan, süregelen Ar-Ge çalışmalarını yenilikçi ve inovatif marka stratejileri ile besleyip, fırın ailesi ürün grubunu markalaştırdı. Akıllı ve yenilikçi fırın...

HABERİ OKU
31
Mar 2014
Kayıt dışı üretim uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, piyasada merdiven altı üretimin hızla arttığını belirterek, hijyenik ortamlarda üretilmeyen tatlı ve pastaların satışına engel...

HABERİ OKU
31
Mar 2014
Şubat'ta tarım ve gıda ihracatı arttı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım, orman ve balıkçılığın, 2013 yılını yüzde 3,1 reel büyümeyle tamamladığını, 2012'de 111,7 milyar lira olan tarımsal hasılanın 115,9 milyar liraya çıktığını...

HABERİ OKU
29
Mar 2014
Türkiye'nin 5’te 1’i et tüketmiyor!

Sağlık Bakanlığı'nın Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği içinde yürüttüğü, Türk insanının beslenme konusundaki alışkanlıklarını...

HABERİ OKU
29
Mar 2014
Büyük yarışın kazananı açıklandı

GIDAVİTRİNİ - CNR EDT Expo -Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı birbirinden keyifli etkinlik ve yarışmalarla devam diyor. 28 Mart Cuma günü gerçekleşen Gastro Bosphorus Patisserie...

HABERİ OKU
29
Mar 2014
Kaanlar ile gün boyu Tazelen

GIDAVİTRİNİ - Kaliteli yaşam için önem taşıyan fonksiyonel ürünler geliştiren Kaanlar Gıda, Tazelen Serisi ile sağlıklı beslenmeye özen gösterenlere seçenekler sunuyor. Tazelen Serisi'nde yer alan % 50 daha az kalorili tereyağı ve...

HABERİ OKU
29
Mar 2014
Çay ve içecek zirvesi gün sayıyor

GIDAVİTRİNİ - Trio İstanbul tarafından eş zamanlı gerçekleştirilecek Global Tea Expo ve Beverage İstanbul fuarları, çay ve içecek sektörü temsilcilerini bir araya getirecek. Global Tea Expo kapsamındaki Çay Forumu ise dünya çay üretiminde...

HABERİ OKU
29
Mar 2014
Van, veteriner hekimleri buluşturdu

Haber / Buğrahan Kırımlı 2011 yılında Prof. Dr. Musa Gençcelep danışmanlığında ve önderliğinde bir grup Veteriner Fakültesi öğrencisi tarafından kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Kongre Topluluğu (Yubat) önemli...

HABERİ OKU

banner50

banner52