Simit Sarayı'nı Çin'e getiremedik!

Çin'de 300 milyon dolarlık yatırımla Star Mall Alışveriş Merkezi'ni hizmete sokan ünlü iş adamı Hüsnü Özyeğin, Türk markalarına "Çin'e gelin" çağrısı yaptı.

Simit Sarayı'nı Çin'e getiremedik!
'Çin'i Anlamak ve Çin ile İş Yapmak' seminerinde konuşan Hüsnü Özyeğin, Türk yatırımcılara çağrıda bulundu. DEİK ve TÜSİAD'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Çin'i Anlamak ve Çin ile İş Yapmak' seminerinde gazetecilerle sohbet eden Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, holding yatırımlarına illişkin açıklamalarda bulundu. 

Özyeğin, Çin'in Shenyang şehrinde yaptıkları ve yaklaşık 300 milyon doları bulan Star Mall Alışveriş Merkezi'nin ardından yatırımlarını beklemeye aldıklarını söyledi. Özyeğin, "Şimdi biraz bekliyoruz. Bir alışveriş merkezi yapmayı şu anda düşünmüyoruz. Bunu fulleyip üzerinden biraz zaman geçsin istiyoruz" dedi.
'SİMİT SARAYI'NI GETİREMEDİK'
Özyeğin, Çin'e çok Türk perakendecisi getiremediklerini belirterek, "Ben bunun için çok uğraştım. Çünkü Çin'in Türk perakendecileri için çok büyük bir pazar olduğuna inanıyorum" dedi. Özyeğin, "Biz oraya Simit Sarayı'nı getiremedik ama bir Türk girişimci, Ata Holding Yönetim Kuurlu Başkanı merhum Ertuğrul Kurdoğlu, Çin'de Burger King'in yarısını alarak mağazamıza getirdi" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 12:27

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52