Yerel düşünüp küresel büyüyecekler

Organize gıda sektörünün en büyük organizasyonu olan Yerel Zincirler Buluşuyor Haliç Kongre Merkezi'nde "Dönüşümü Başlat, Geleceği Kazan" sloganı ile düzenlenecek.

Yerel düşünüp küresel büyüyecekler
Türkiye'nin en büyük organize aktörü olarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan yerel zincirler, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen ve organize gıda sektörünün en büyük organizasyonu olan Yerel Zincirler Buluşuyor'da "Dönüşümü Başlat, Geleceği Kazan" sloganı ile global alandaki başarılarını zirveye taşıyor. 140 milyar Euro'luk bir pazarı temsil eden, Avrupa'nın En Büyük Ortak Satın Alma Birliği (EMD) Başkanı Philippe Gruyters, geleceğin perakendesinin sırlarını paylaşacak olan dünyaca ünlü perakende fütüristi Anne Lise Kjaer gibi pek çok önemli isim organizasyona katılacak ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu ile ortak işbirliği görüşmelerinde bulunacak.

 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen ve organize gıda sektörünün en büyük organizasyonu olan Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) 17-18 Nisan 2013 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde "Dönüşümü Başlat, Geleceği Kazan" sloganı ile düzenlenecek. İnsan, marka ve teknoloji atılımlarının perakendeyi geleceğe taşıyacağına vurgu yapacak YZB organizasyonu, bu yıl da fuar ve konferans olmak üzere iki bölümden oluşacak ve konusunda uzman çok sayıda konuşmacıyı ağırlayacak.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün, perakende sektörünün geleceğinin dönüşümü başlatmak ile mümkün olacağına dikkat çekti.

 

"Organize perakende sektörünün büyüklüğü 415 milyar dolar olacak"

 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu başkanı Selamet Aygün, perakende sektörüne can veren yerel zincirlerin öneminin gün geçtikçe arttığını vurguladı. Perakende sektörünün 3,8 milyon kişilik istihdama, 365 bin mağazaya ve 280 milyar dolar ciroya ulaştığını ifade eden Aygün, yıllık ortalama yüzde 20 büyüme oranı, 15 Milyar TL ciro ve yüzde 30'u aşan pazar payı ile Türkiye'nin en büyük organize aktörü olarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktan dolayı gurur duyduklarını belirtti.

 

Selamet Aygün, "Bizler, yani yerel perakendeciler sektörün ihtiyaç duyduğu büyüme grafiğini yakaladığımızı söyleyebiliriz. 2011 yılında 302 milyar dolar olan Türkiye perakende sektörü büyüklüğünün, 2012 sonunda 313 milyar olmasını bekliyoruz. Bu rakamın 2015 yılında 421 milyar dolara ulaşmasının mümkün olduğuna inanıyoruz. Türkiye'nin en büyük organize perakende aktörü olmanın getirdiği sorumluluk ve bilinç ile sektörümüzü bir araya getirecek önemli çalışmalara imza atmaktayız" dedi.

Günümüzün ekonomik gündemi ve rekabet koşullarında gerçekleşen ve yerel zincirleri yakından etkileyen düzenlemeler hakkında da detaylı bilgi veren Aygün, perakende yasası ile ilgili düzenlemelerin tamamen arkasında olduklarını belirtti. Tüketiciler, üreticiler ve hükümetten yerel zincirlere sahip çıkmalarını isteyen Aygün, üreticilerin, ürünlerini daha geniş kitlelere "raf, kota sınırlamaları olmadan" rahatça ulaştırabilmesi, tüketicilerin daha geniş bir ürün gamına, daha ekonomik ve daha kolay ulaşabilir şartlarda sahip olabilmesi, hükümetin istihdamın artması, üreticilerin ve dolayısıyla Türkiye ekonomisinin kazanması adına yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekliliğini vurguladı.

 

"Yerel Zincirler Buluşuyor Perakendenin Gerçek Zirvesidir"

 

Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) etkinliğinin Türkiye'nin en fazla katılımcıya ulaşan organizasyonu olduğunu söyleyen Aygün, Yerel zincirlerin Perakendeciler Federasyonu çatısı altında güç birliği yaparak büyümeye devam edeceklerini belirtti. "Yerel Zincirler Buluşuyor" organizasyonunda tüketicilere, üreticilere ve hükümet temsilcilerine mesajlarını detaylı olarak ileteceklerini de vurgulayan Aygün, organizasyonun perakendede geleceği yakalamak adına tüm perakendecilere yol gösterici olacağının altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52