GDO konusunda yeni açıklama!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, GDO'lu ithal pirinç tartışmaları devam ederken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker'e destek verdi.

GDO konusunda yeni açıklama!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, GDO'lu ithal pirinç tartışmaları devam ederken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker'e destek verdi.

 

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Mersin Limanı'nda el konulan çeltiğin GDO'lu olduğu iddiaları konusuna ilişkin, kendisinin yaptığı açıklamalarla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in değerlendirmelerinin farklı olduğuna ilişkin yorumlar yapıldığını, ancak bunun doğru olmadığını söyledi.

 

Bu konuda uzman kuruluşun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olduğunu, kendi bakanlığının gümrük prosedürlerini takip ettiğini vurgulayan Yazıcı, ''Bu anlamda Sayın Eker ile benim değerlendirmelerim arasında çelişen bir durum yok. Dolayısıyla Sayın Eker'in yaptığı değerlendirmeye ben de katılıyorum. Bir kaygıya, kuşkuya kapılmaya gerek yok'' diye konuştu.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın laboratuvarlarının, Türkiye'de genetikle alakalı en özgün değerlendirmeyi yapabilecek kapasite ve donanımda olduğunu ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

 

''Uzmanlara göre, pirinç tanesinin genetiğinin değiştirilmesi mümkün değil. O söz konusu olmadığına göre, pilavı da tanelerden yaptığımıza göre demek ki insanlarımızın çekinmeden pilavını pişirip yemesinde bir sakınca yok. Dolayısıyla vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Gümrüklerde etkin tedbirler alınıyor. Sağlığa zarar verecek bir ürünün gümrük kapılarından geçmesine asla göz yummayız. Vatandaşın sağlığı her şeyin üstündedir. Vatandaşlarımız, pirinçleri afiyetle yiyebilir.''
aa.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52