Ülker için Hakmar iddiası

İndirimli perakendede Şok, DiaSA ve Onurex operasyonlarıyla hızlı bir çıkış yapan Ülker'in şimdi de Hakmar Ekspres'le masaya oturduğu konuşuluyor.

Ülker için Hakmar iddiası
Yaptığı satın almalarla organize perakendede ağırlığını artıran Ülker Ailesi şimdi de Hakmar Ekspres'i radarına aldı. Yıldız Holding'in sahibi Ülker Ailesi, Hakmar'ı 2011'de devraldığı Şok Marketler aracılığıyla bünyesine katmaya hazırlanıyor. sabah.com.tr'de yer alan habere göre Şok'un İstanbul'da faaliyet gösteren yerel zincir Hakmar Ekspres mağazalar zinciri ile satın alma konusunda görüşmeler yaptığı konuşuluyor. 275 şubesi bulunan Hakmar Ekspres'i almasıyla Ülker Ailesi'nin organize perakendede özellikle de discount (indirimli) pazarında gücü de artacak. Edinilen bilgilere göre Şok ile Hakmar arasında görüşmeler sürerken, uzmanlar sektörde BİM dışında hemen hemen bütün markaların fazla kâr elde edemediğini belirtiyor.

BİM'E DE ORTAK
Bizim Toptan Mağazacılık'ın sahibi olan Yıldız Holding ve iştirakleri 4 bin 51 şubesiyle sektörün en büyük ağı olan BİM'in de yüzde 5 hissedarı konumunda. 3 yıl önce 600 milyon liraya Migros'tan Şok'u alan Yıldız Holding, 2013'te de Diasa'yı 320, Onurex'i ise 33 milyon liraya devralmıştı. Holding bünyesinde bulunan Diasa'nın son açıklanan verilere göre bin 222, Şok'un bin 200, Bizim Toptan Mağazacılık'ın 144, Onurex'in ise 119 mağazası bulunuyor.

UCZ'Yİ ÜLKER'E YAKIN İSİMLER ALDI
Şubat TA 2 bin şubeli mağazacılık zinciri UCZ'yi de Yıldız Holding ve Murat Ülker'e yakınlığı ile bilinen Ergün Bodur, Ertan Acar, İsmet Or, Ahmet Özaktaç ve Veysel Taşkın almıştı. Bizim Toptan Mağazaları'nın eski yönetim kurulu üyesi olan Bodur, şu anda Ülker Ailesi'ne ait Doğa Bitkisel Ürünler'in yöneticisi. Bu şirketin yanı sıra Ülker'e ait Oyaş Okyanus'un Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Acar, Ülker'e ait Baycan Pazarlama'nın eski yöneticisi. İsmet Or ise Cafe Crown'un kurucusu olarak tanınıyor.

Yıldız Holding'den Hakmar açıklaması
Bu arada Yıldız Holding, sabah.com.tr'de yer alan haber üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, haberin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, "Haberde bahsi geçen Yıldız Holding ve Şok Market hiçbir zaman bu yönde bir girişimde ve görüşmede bulunmamıştır. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına bilgilerinize sunarız" denildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 19:03

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52