Bahçıvanlık kursuna yoğun ilgi bekleniyor

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen, bahçıvanlık kursuna başvurular, 7 Nisan'da başlıyor.

Bahçıvanlık kursuna yoğun ilgi bekleniyor
Haber / Halim Utlu
Vatandaşların bahçe ve salon bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuları teorik ve pratik bilgiler ışığında öğrenerek, çevrelerinde peyzaj uygulamaları konusunda daha bilinçli olmaları amacıyla ve vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen, Bahçıvanlık kursu”na başvurular, 7 Nisan'da başlıyor. 

İlk başvuran 500 kişiye öncelik verilecek
11 Nisan'da sona erecek başvurularla ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, ilk başvuran 500 kişiye öncelik verileceğini,10 iş günü olarak düzenlenecek kurslarda, ilk 5 gün teorik ve teknik bilgilendirme yapılacağını,son 5 gün ise Büyükşehir merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ile Başkent’in prestijli parklarında uzman hocalar eşliğinde pratik uygulamalara geçileceğini söyledi.

11 yıldır düzenleniyor
Ücretsiz olarak düzenlenen bahçıvanlık kursunun ilk dönemini, 21 Nisan’da başlayıp, 2 Mayıs’a kadar sürecek. Bahçıvanlık kursları, Türkiye’nin en yeşil kent merkezi unvanını koruyan Başkent Ankara’da, 11 yıldır başarıyla sürdürülüyor. Kurslar sayesinde vatandaşların, salon ve bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuları teorik ve pratik bilgiler ışığında öğrenerek, peyzaj uygulamaları konusunda daha bilinçli olmaları amaçlanıyor.

Son dönem 20 - 30 Mayıs tarihlerinde
İkinci dönemi 5 -16 Mayıs, üçüncüsü de 20 - 30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan bahçıvanlık kursu, resmi kurum ve kuruluşlar ile tüm vatandaşlara açık olup, katılmak isteyenlerin bir adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Yahya Kemal Caddesi, Tarsus Sokak No: 32 Yenimahalle adresine bizzat başvurarak, kayıt yaptırmaları isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 14:46

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52