ABD'nin Georgetown Üniversitesi'nden Leena Hilakivi-Clarke ve ekibinin fareler üzerinde yaptığı araştırma, hayatı boyunca soya içeren besinlerle beslenen hayvanların, meme kanseri tedavisinde kullanılan Tamoxifen'e olumlu tepki verdiğini gösterdi. Yetişkin yaşta soya tüketmeye başlayanların ise meme kanserine yakalandıktan sonra tedaviye direnç geliştirdiği belirtildi.
Hilakivi-Clarke, "bu sonuçlara göre yetişkin yaşta soya tüketmeye başlayan Batılı kadınların meme kanserine yakalanırlarsa soya yemeyi bırakmalarının gerektiğini" vurguladı. Araştırma sonuçları, Chicago kentindeki kanser konferansında sunuldu.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Meme kanserinde soya tehlikesi
Soyanın meme kanserine yakalanan kadınlarda, tümörlerin kanser tedavisine daha dirençli hale gelmesine neden olabileceği belirlendi.

YORUM EKLE
1
'Okul Sütü Projesi' Simav'da başladı
2
Tüketici memnuniyeti ödülleri dağıtıldı
3
Köy yumurtası diye tüketiciyi kandırıyorlar!
4
Adana lezzetleri vitrine çıktı
5
"Ben bunu yersem..."
6
Bu yaz dondurma fiyatları uçacak
7
48 milyonluk kase!
8
Biz atıyoruz Avrupa alıyor!
9
İşte en çok aranan lezzetler
10
Çiftçilere 7.6 milyar lira destek
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER