48 milyonluk kase!

Song hanedanı döneminden kalma 900 yıllık seramik yıkama kasesi Hong Kong'da yapılan müzayedede yaklaşık 47 milyon 790 liraya satıldı.

48 milyonluk kase!
Song hanedanı döneminden kalma 900 yıllık seramik yıkama kasesi Hong Kong'da yapılan müzayedede 208 milyon Hong Kong dolarına (yaklaşık 47 milyon 790 bin TL) satıldı. Sotheby's müzayede şirketinden yapılan açıklamada 8 alıcının katıldığı müzayedede 15 dakikada satılan Ruyao yıkama kasesi adı verilen parçanın şimdiye kadar Çin'in Song hanedanı döneminden kalma seramikler arasında en çok fiyattan alıcı bulan parça olarak bir rekor kırdığı bildirildi.
Açıklamada bu rekorun daha önceki sahibinin Nisan 2008 yılında 67,5 milyon Hong Kong dolarından(yaklaşık 15 milyon 516 bin TL) alıcı bulan Song hanedanı döneminden kalma bir vazo olduğuna dikkati çekildi.
Müzayede evinden yapılan açıklamada, bir Japon koleksiyonundan alınan çiçek biçimli kasenin ''özel mülkiyetin elinde kalan muhtemelen en çok arzu edilen Ruyao eşyası olduğu'' bildirildi.
Uzmanlar, müzayedenin elde ettiği sonucun, yeni zengin Çinli koleksiyonculardan gelen büyük talebin sürüklediği Hong Kong'un, dünyanın en büyük 3. müzayede merkezi olma konumunu daha da belirgin hale getirdiğine işaret etti.
Habertürk

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52