Rusya’da McDonalds burgeri yasaklanıyor

Gıda değerlerinde yaşanan aşırı sapma gerekçesiyle, Rus mahkemeleri McDonalds’ın Rusya’daki bazı burger üretimlerini mahkeme aracılığıyla yasaklayabilecek.

Rusya’da McDonalds burgeri yasaklanıyor

Rusya’da McDonalds’ın bazı burger üretiminin yasaklanması planlanıyor. Mahkeme basın sözcüsü Ekaterina Korotova’nın Ria Novosti’ye yaptığı açıklamaya göre, McDonalds’ın Rusya’daki bazı burger üretimleri mahkeme aracılığıyla yasaklanabilecek.

Novgorod Bölgesi Rospotrebnadzor kurumu ve Moskova Tverskoy Mahkemesi bu şekilde taleplerde bulunuyorlar. Yasal yaptırımlar grubuna çizburger, royal çizburger, file fish, chicken burger, reçelli dondurma ve sütlü kokteyller girebilecek.
Rospotrebnadzor kurumu McDonalds ürünlerinin yağ, protein ve karbonhidrat içeriğine göre, ayrıca enerji değeri göstergelerine göre teknolojik standartlardan çok sapma gösteriyor. Bu burger, içecek ve dondurmalardaki gerçek besin içeriği de McDonalds’ın belirtilen bilgi formlarındaki bilgilere uymadığını belirtiyor.
Rospotrebnadzor bu nedenle mahkemenin o ürünlerin üretimi ve satışını yasaklamasını istiyor.
Davada yargı sürecinin başlatılmasına bu yılın mayıs ayında Velikiy Novgorod’daki iki McDonalds restoranına gerçekleştirilen rutin kontrollerde kanunların belirgin bir şekilde ihlal edilmesinin ortaya çıkması neden oldu. McDonalds daha önce de farklı ülkelerdeki müşterileri tarafından birçok defa ürünlerindeki hata ve yanlışlıklar nedeniyle suçlanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 13:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52