Tüketici en fazla bu sektöre güvendi

Temmuz ayında tüketici en fazla gıda ve perakende sektörüne güvendi. Bu arada gıda sektöründe istihdam oranının da arttığı açıklandı.

Tüketici en fazla bu sektöre güvendi
Temmuz ayında perakende ticaret sektörü güven endeksi girişim yöneticisi sayısının artmasıyla yüzde 1,1 artış ile 103,6’ya yükseldi. Sektöre olan ilgiyi franchise başvurularından takip ettiklerini anlatan Little Caesars Genel Müdürü Banu Arıduru, sektördeki istihdam oranının da arttığına dikkat çekti. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksine göre perakende sektörüne güven Temmuz ayında yüzde 1,1 arttı. 
Haziran ayında yüzde 102,5 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi, Temmuz ayında yüzde 103,6 değerine yükseldi. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu artışın en önemli kaynağı ise girişim yöneticisi sayısının artması oldu.
Perakende sektörünün başat kollarından biri olan gıda (fast -food) pazarında da yatırımcı sayısının arttığına dikkat çeken Little Caesars Genel Müdürü Banu Arıduru, “Gıda sektörü son birkaç ayda yalnızca yatırımcıların değil mavi ve beyaz yakalı personelin de yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öyle ki gıda sektörü, yılın ilk 6 ayında yayınlanan iş ilanı sıralamasında inşaat sektörünün tekelini kırarak 1’inci sıraya oturdu. Türkiye’de işsizlik yüzde 9,7’den yüzde 9’a gerilerken, mavi yaka ve ara kademe istihdamında gıda sektörü galip çıktı” dedi.
Yatırımcıların gıda sektörüne gösterdikleri ilgiyi franchise taleplerinden takip ettikleri anlatan Arıduru, “2014 yılının ilk 6 ayında ise 2013 yılının ilk 6 ayına oranla yüzde 31,8’lik bir büyüme sergiledik. Sektör ise yüzde 8 büyüdü. Bu başarıyı iç dinamiklerimizi harekete geçirerek yakaladık. Geçtiğimiz yıla kadar şubelerimizin 4’te 1’i franchisee’lerimiz tarafından işletilirken; şimdi aramıza yeni katılan franchiseeler ile yarısı franchise şubesi oldu. Şirketin her iki kanadındaki şube satışlarında olağanüstü bir artış yaşadık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 14:18

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52