Hıdrellez Menüsü Kırkpınar Lokantası’nda!

Türkiye genelinde baharın gelişi ve tabiatın uyanışını kutlamanın ortak adıdır Hıdrellez. Edirne’de bir lokanta bu özel güne has menü hazırladı…

Hıdrellez Menüsü Kırkpınar Lokantası’nda!
Gıdavitrini - Baharın gelişi ve doğanın uyanışının kutlanma günü olarak kabul gören Hıdrellez asırlardır Anadolu insanı tarafından coşkuyla karşılanır. 5 Mayıs’ta kutlanan bu bayramın kökeni yüzyıllar öncesine dayanır. Hıdrellez kutlamaları genel olarak yeşillik, ağaçlık alanlarda, su kenarlarında yapılır. Dilekler dilenir, baharın taze bitkileri, kuzu ve oğlak etinden yapılan yemekler yenir. Baharın ilk kuzusu yenildiği zaman sağlık ve şifa bulunacağına inanılır.
HIDRELLEZ MENÜSÜ
Şimdi, bu geleneksel kutlamada sofralarda yer alan; sağlığı ve bolluğu temsil eden nefis Hıdrellez yemekleri Edirne Kırkpınar Lokantası’nda sizi bekliyor. Nohutlu mantı çorbası, kestaneli sebze çorbası, yaban mersinli kuzu tandır, etli topalak, tavuklu kazayağı, buğdaylı cibes otu, kıymalı patates kapama, etli enginar, keşkek, taze yeşil erik kompostosu, çağla kompostosu bunlardan sadece bir kaçı…
Tüm bu özel yemekler Edirne yöresinden gelen özel et, taptaze ot ve sebzelerle pişiriliyor. Baharın enerjisini içinizde hissetmek için Edirne Hıdrellez Şenlikleri sizi bekliyor. Tabii Edirne’ye gitmişken bu enfes menüyü tatmadan olmaz. Edirne Kırkpınar Lokantası, bu gün için özel olarak hazırladığı Hıdrellez Menüsüyle 1-15 Mayıs tarihleri arasında lezzet tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor…

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52