Pirinçten sadece pilav mı yapıyorsunuz?

Sezon Pirinç’in kurumsal dergisi Sezon Life’da, pirinçten sadece pilav yapılacağını düşünenler için şaşırtıcı tarifler yer alıyor.

Pirinçten sadece pilav mı yapıyorsunuz?
Gıdavitrini - Sezon Gurme Danışmanı Esra Erdoğan’ın siyah ve kırmızı pirinç ile siyah mercimekten hazırladığı Sezon Siyah Mercimekli Köfte, Sezon Siyah Pirinçli New York Usulü Peynir Keki, Sezon Siyah Pirinçli Cevizli Ekmek ve Sezon Badem Sütlü Kırmızı Pirinç Kokteyli, bu Anneler Günü”nde annelerin ezberini bozacağa benziyor! Gıda sektörünün öncü firmalarından Sezon Pirinç’in kurumsal dergisi Sezon Life İlkbahar sayısında, Anneler Günü’nde annelerimize muhteşem sofralar kurmak için pirinçle yaratılmış birbirinden lezzetli ve ezber bozan tarifler sunuyor.
Pirinçle yapılan yemek tariflerinden gurme sohbetlerine, sağlıklı beslenme önerilerinden alışveriş trendleri ve gezi yazılarına kadar hayata dair pek çok detayın yer aldığı dergide, pirinçten sadece pilav yapılacağını düşünenler için şaşırtıcı tarifler yer alıyor.
Sezon Gurme Danışmanı Esra Erdoğan’ın siyah ve kırmızı pirinç ile siyah mercimekten hazırladığı Sezon Siyah Mercimekli Köfte, Sezon Siyah Pirinçli New York Usulü Peynir Keki, Sezon Siyah Pirinçli Cevizli Ekmek ve Sezon Badem Sütlü Kırmızı Pirinç Kokteyli annesine farklı bir lezzet sunmak isteyenlere rehberlik ediyor.
Sezon Gurme Danışmanı Esra Erdoğan, “Anneler Günü için geri sayım başladı. İlk sayımızda Sevgililer Günü’ne özel tarifler yaratmıştık, bu kez sevgilerini her daim yanımızda hissettiğimiz annelerimiz için mutfağa girdik. Ve 13 Mayıs Anneler Günü’nde onlara kendi ellerinizle hazırladığınız, içine bolca sevgi de katılmış bir yemek şöleni sunmanız için pirinçle hazırlanmış yepyeni Sezon Tarifleri yarattık. Tüm annelere armağan ettiğimiz Sezon tariflerinin çocuklarınız ile birlikte sofralarınızı şenlendirmesini, dolayısı ile neşe ve sağlık içinde yenecek yemeklere aracılık etmesini diliyoruz. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz” diye konuştu.
PRoaktif İletişim tarafından hazırlanan derginin İlkbahar sayısında usta gazeteci Mehmet Yaşin ile gurme sohbetleri, Türkiye’nin en ünlü domateslerini yetiştiren İpek Hanım Çiftliği’nin sahibi Pınar Kaftancıoğlu ile röportaj, Deniz Akkaya, Ayşe Kucuroğlu ve Neşe Erberk gibi ünlü annelerle yapılmış söyleşiler ve pek çok keyifli konu yer alıyor.


SEZON SİYAH PİRİNÇLİ CEVİZLİ EKMEK
4 Kişilik
3 bardak SEZON Siyah Pirinç (Haşlanmış ve blenderdan geçirilmiş)
1/4 tatlı kaşığı 'instant' kuru maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
½ su bardağı ceviz
Kepek un

Hazırlanışı:
1- Büyük bir kasede üç bardak Sezon Siyah pirinci (haşlanmış) 'instant' kuru maya ve tuzu karıştırın. İçine 1 bardak suyu ilave edip kaşıkla biraz karıştırarak yapışkan bir pirinç hamuru elde edin. Kaseyi streç filmle kaplayıp, ılık bir odada 18 saat mayalanmaya bırakın. (Mayalanma sırasında kabarma olmayacak)
2- Pirinç hamurunuz, üzeri nokta nokta kabarcıklı hale gelince hazır demektir. Mutfak tezgahınızın üzerini iyice unlayın. Pirinç hamurunu kaşıkla sıyırarak unlu yüzeye aktarın. Pirinç hamurunun üst kısmına da biraz kepekli un serpip 3-4 defa alt-üst edin. Streç filmi gevşek olarak üzerine örtün ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
3-Pirinç hamurunu tezgaha veya elinize yapışmasını önleyecek kadar ellerinizi kepekli unla unlayıp bu hamuru nazikçe hızla bir top şekline getirin ve bu sırada cevizi de içine koyun. Şimdi bir bez peçetenin her tarafını bolca unlayıp hamurun katlı kısmını peçetenin üzerine gelecek şekilde hamuru peçeteye koyun. Üzerine bol un veya kepek ya da mısır unu serpin ve bir başka bez peçeteyi hamurun üzerine örtün. Yaklaşık iki saat böylece bekletin. Bu süre sonunda hamur hacminin iki misli kabarmış olacaktır.
4-Pirinç hamuru hazır olmadan yarım saat önce fırınınızı 210 derece ısıya ayarlayıp çalıştırın ve fırının içine kapaklı boş bir tencere koyun. Bu tencere dökme demir, Pyrex, Borcam, Emaye veya Güveç olabilir. Hamur hazır olduğunda fırında iyice ısınmış kabı dikkatle dışarı alın. Elinizi bez peçetenin altına sokup hamuru kaldırın ve hamuru doğrudan sıcak tencerenin içine aktarın. Tencereyi bezle iki yanından tutarak biraz sallayıp hamurun yerleşmesini sağlayın.
5-Kapağını kapayıp fırında 30 dakika pişirin. Sonra, kapağı çıkarıp 15 ila 30 dakika daha, ekmek güzelce kızarana dek pişirin. Bu 'kapaksız' pişirme aşamasında dilerseniz fırın ısısını 220 dereceye getirebilirsiniz. Soğutma rafı üzerine aktarın.


SEZON SİYAH MERCİMEKLİ KÖFTE
6 kişilik
2 su bardağı SEZON Siyah Mercimek
1,5 litre su
1 su bardağı SEZON İnce Bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
Marul veya roka
Arzu ettiğiniz kadar pulbiber

Hazırlanışı:
1. 1 su bardağı SEZON Siyah mercimeği yıkayıp en az 2 litre su ile ateşe koyun. Taşma olmaması için kapağını hafif aralık bırakın. Mercimeklerin kuru olmaması için ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.
2. 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (50-55 dakika) bekletin.
3. Diğer bir yandan 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. En son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
4. Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
5. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın ve bir kenara koyun.
6. Derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz.) Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (Elips veya çiğ köfte şekli olabilir.)
7. Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52