Uyum ilk çeyrek bilançosunu açıkladı

Uyum Gıda, net satışlarını 2011 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 51,72 oranında artırdı, müşteri sayısı da yüzde 31,53 oranında artış gösterdi.

Uyum ilk çeyrek bilançosunu açıkladı
Müşteri sayısındaki artışa paralel olarak Uyum Gıda’nın sepet ortalaması da yüzde 15,36 artış ile 17,76 TL’ye ulaştı. Öte yandan Uyum Gıda, 2012 ilk çeyrekte metrekare başına aylık ortalama 808 TL satış geliri elde ederek, sektördeki farkını ve başarısını bir kez daha öne çıkardı. Yıllık olarak hesaplandığında ise metrekare başına ortalama gelir, yılın ilk çeyreğinde 9.701 TL olarak gerçekleşti.
Uyum Gıda 2012 ilk çeyrek gerçekleşmeleri ile birlikte bilançosunun FAVÖK (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar-EBİDTA) hanesine de 363.120 TL artı yazdı. Genel Müdür Sait Koç, ağırlıklı olarak İstanbul’da faaliyet gösteren Uyum Gıda’nın 2010 yılında hisselerinin yüzde 30’unu halka arz ettikten sonra, buradan elde edilen kaynak ile hızlı bir büyüme sürecine girdiğini hatırlatarak, “2012 ilk çeyrek sonuçları da gösteriyor ki Uyum, büyümenin meyvelerini toplamaya başlamıştır. Şirket, 2012 ikinci çeyreğinde net kara geçecektir. Duran varlıklarımızı hazır değerlere çevirerek elde edeceğimiz kaynağı da hem yatırımlarımızı fonlamakta da hem de büyüme hamlemizde kullanacağız. Böylelikle Uyum’un daha nakit hale gelmesini sağlayarak kar oranımızı artıracağız” dedi.
Perakende.org

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52