Mart ayının lezzeti: Peynirli Kiş

Web sitesine gönderilen en güzel tarifleri her ay ödüllendiren Muratbey’in Mart ayındaki ödüllü tarifi “Peynirli Kiş” oldu.

Mart ayının lezzeti: Peynirli Kiş
Yarım yüzyılı aşkın süredir Türkiye’de “lezzetin tarifi”ni baştan tanımlayan Muratbey, “Ödüllü Tarifler” ile tüketicilerine yaratıcı fikirler sunmaya devam ediyor. Sitesine gönderilen en güzel tarifleri her ay ödüllendiren Muratbey’in Mart ayındaki ödüllü tarifi ise Efsun Güler tarafından hazırlandı. Peynire zeka katarak üretilen Muratbey’in hem sürülebilen hem de dilimlenebilen peyniri Sürmeli ile hazırlanan “Peynirli Kiş” tarifini siz de mutlaka deneyin…

“Peynirli Kiş” 
Malzemeler:
100 gr. Muratbey Sürmeli beyaz peynir
100 gr. Rendelenmiş Muratbey taze kaşar peyniri
2 çorba kaşığı Muratbey süzme yoğurt
10 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 su bardağı süt 
Karabiber, kırmızı toz biber, nane

Hazırlanışı:
Un, yoğurt, sıvı yağ ve kabartma tozu bir kapta yoğurulur. Hazırlanan hamur yuvarlak bir borcam içerisine turta şekli veriyormuş gibi kenarları biraz yukarıda kalacak şekilde yayılır. Yayılan hamurun içerisine Sürmeli peynir sürülür ve rendelenmiş taze kaşar peyniri dökülür. Fırına konulmadan önce yumurta ve süt çırpılır, hamurun üzerinde gezdirilerek dökülür. Üzerine istenilen miktarda baharatlar serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Biraz soğuyunca servis edilir. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 13:02

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52