banner50

banner52

28 Mart 2020 Cumartesi

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Kadayıf kaplı kızarmış dondurma

Eskişehirli 31 yıllık aşçı Zafer Karakaya'nın, dışını kadayıfla kaplayıp ayçiçek yağında kızartarak hazırladığı dondurma tam not aldı.

banner46
20 Şubat 2014 Perşembe 12:53
Kadayıf kaplı kızarmış dondurma
Antalya Expo Center’de dün kapılarını ziyaretçilerine açan Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı gıda fuarı özelliğini taşıyan 21. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen Anfaş Bevex 3. İçecek İhtisas Fuarı’nda firmalar ürünlerini sergiliyor.
400 firmanın katıldığı fuarda Eskişehirli bir dondurma üreticisinin farklı konseptteki standı ise büyük ilgi görüyor. İki yıllık bir çalışma sonucu ortaya çıkan dışı kadayıf içeren özel bir karışımla kaplanarak üretilen dondurmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kızarmış dondurma, "Sıcak ve Soğuk Aşkı" sloganıyla 1 Nisan'dan itibaren raflardaki yerini alacak. Kızarmış dondurmanın ilk etapta, vanilya, kakao, çiçek, Antep fıstıklı, kestaneli ve kaymaklısı yapılıyor.
PATENTİNİ ALDI
42 yaşındaki 31 yıllık aşçı Zafer Karakaya, 15 yıllık turizm tecrübesiyle uzun süren araştırma ve denemelerinin ardından kızarmış dondurma isimli yeni ürününe patent aldığını söyledi. Perakende üretim ve denemelerin ardından seri üretime başladıklarını kaydeden Karakaya, dondurmanın sadece yazın değil kış aylarında da yenildiğini göstermeyi hedeflediklerini dile getirdi. Kızarmış dondurmanın dışının sıcak, içinin ise soğuk olduğunu kaydeden Karakaya, "Kızarmış dondurma büyük ilgi gördü. Normal dondurma külahta ve tabakta yenilir. Bizim yaptığımız işlemle dondurmayı fritöz ya da tavada kızartmak durumundasınız. Kaplama ise kadayıftan oluşuyor ama o kaplamanın da bir formülü var. Bu şekilde 12 ay dondurma yenebilecek" dedi.

Antalya’ya tanıtım için geldiklerini ve büyük beğeni topladıklarını ifade eden Karakaya, "Fuarda pazar araştırması yapıyoruz. Gösterilen ilgi bizi fazlasıyla memnun etti. Bir otele 250 bin sipariş aldık. Bayilikler isteyenler oldu. Yiyenler hep beğendiklerini söylüyorlar. Bu beğeni ile yatırıma geçtik. Kızarmış dondurma Türkiye’ye bir değer katacak" diye konuştu.
iha.com.tr

banner21

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20