Su ve tarım mücadelesi başlıyor

Bakan Eker, gelecekte gıda sıkıntısı yaşamamak için başka ülkelerden arazi satın alarak veya kiralayarak üretim yapıldığına dikkat çekti.

Su ve tarım mücadelesi başlıyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Suudi Arabistan Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Dr. Falez Bin Abdulla AL Şehri ve beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştü.

Eker görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında ortak tarih ve din birliği ilişkilerine dayanan bir kardeşlik bulunduğunu söyledi.

Suudi Arabistan’ın iklim şartlar sebebiyle yeterli tarımsal üretimde bulunamadığını anlatan Eker, konuyu gıda güvenliği meselesine getirdi.

Dünyanın gelecekte önünde üç mücadele alanı bulunduğunu bunların su tarım ve enerji sorunu olduğunu ifade eden Eker, kaynakların doğru kullanılması, verimli işletilmesi ve ısraf edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Mehdi Eker, ülkelerin gelecekte gıda sıkıntısı yaşamamak için başka ülkelerden arazi satın aldıklarını veya kiralayarak üretim yaptıklarına dikkat çekti.

Buğdayın ana vatanının Türkiye olduğunu, ülkemizin binlerce endemik bitkiyi bünyesinde bulundurduğunu anlatan Mehdi Eker, dünyanın üçüncü büyük gen bankasının Ankara’da açıldığını ve 100 binin üzerinde bitki türünün özel odalarda muhafaza edildiğini kaydetti.
Gelişmekte olan ülkelere tohum ve teknoloji transferinde bulunulduğunu, eğitime önem verildiğini belirten Eker, “Türkiye olarak elimizdeki imkanları kardeş ülkelerle paylaşıyoruz” dedi. 

Mehdi Eker, Müslüman ülkelerin birlikte hareket etmesinin önemine işaret ederken de, “Müslüman kardeşlerimiz, ülkeler sahip oldukları yeraltı ve yerüstü zenginlikleri kendi aralarında geliştirerek, islam dünyası ve diğer ülkeler için faydalı sonuçlar yaratabilirler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 14:45

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52