En güzel sarmalar yarıştı

Ayvalık'ta, Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi Mutfak Bölümü öğrencileri arasında gerçekleştirilen zeytinyağlı sarma yarışmasına ilgi yoğundu.

En güzel sarmalar yarıştı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi Mutfak Bölümü öğrencileri arasında gerçekleştirilen zeytinyağlı sarma yarışmasına ilgi yoğundu.

Ayvalık'ta Gençlik Haftası sebebiyle düzenlenen yarışmada okulun yiyecek-içecek hizmetleri mutfak bölümünün 11. ve 12. sınıf öğrencisi 65 genç arasından yapılan ön elemeler neticesinde, önceki gün yapılan finalde, finale kalan 20 öğrenci jüri tarafından belirlenen kriterler de en hızlı zeytinyağlı sarmayı sarabilmek için yarıştı.

Geleneksel olarak düzenlenen yarışmaya okul öğrencilerinin yanısıra öğretmen ve velilerinin de yoğun ilgisi gözlenirken, yapılan değerlendirmelerde; finale kalmayı başaran 20 öğrencinin arasından; Meryem Kırcı birinci, Gülçin Konuk ikinci ve Simge Arslan üçüncü olmayı başardı.

Yarışma hakkında muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi öğretmenlerinden Ümit Adalıoğlu, amaçlarının gençlik haftası nedeniyle öğrenciler arasında birlik ve beraberlik duygusuyla, yiyecek-içecek hizmetleri bölümünde okuyan öğrencilerin el becerilerinin yanısıra mesleklerinde motivasyonu sağlayabilmek olduğunu belirtti. Ayvalık'taki bir zeytinyağı firmasının her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu yarışmaya sponsor olduğunu vurgulayan Adalıoğlu, öğrencilerin yarışma öncesindeki ön elemelerde performans notu için ter döktüklerini ancak finale kalan öğrencilerin ise sadece ödül için yarıştıklarını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2014, 12:06

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52