Cağ kebabı lezzetiyle büyülüyor

2 bin 500 metre yükseklikte yetişen kuzu etinden yapılan cağ kebabı, yerli ve yabancı misafirler için vazgeçilmez lezzetler arasında yer alıyor.

Cağ kebabı lezzetiyle büyülüyor

Erzurum'da 2 bin 500 metre yükseklikte yetişen kuzu etinden yapılan ve hazırlıkları 4 gün önceden başlayan, çeşitli safhalar geçtikten sonra odun ateşinde pişirilen cağ kebabı, yerli ve yabancı misafirler için vazgeçilmez lezzetler arasında yer alıyor.

Restoran işletmecisi Muammer Tanhaş, cağ kebabının zahmetli bir çalışmanın ardından müşterilere ikram edildiğini belirterek, "Alınan kuzu eti parçalanarak sinirleri çıkarılıyor. Daha sonra etten fazla olan yağlar ayırt edilir. Bu işlemin tamamlanmasının ardından etleri terbiye ederek, 4 gün soğuk hava deposunda beklettikten sonra büyük cağlara vuruyoruz. İyice sıkıştırılan etler daha sonra odun ateşinde müşterilerimizin isteğine göre az ya da çok pişirilerek hizmete sunuluyor" diye konuştu.

Cağ kebabının eskiden sadece köylerde yapıldığı bilgisini aktaran Tanhaş, "Biz de bu yemeği daha lezzetli hale getiriyoruz. Bizim bu yörenin eti daha lezzetli olur. Bölgemizde besiciler koyunlara tuz verdikleri için eti daha lezzetli olur. Cağ kebabın lezzeti, 2 bin 500 metre yükseklikte yetişen ve yemine tuz katılan kuzunun etinden geliyor" dedi.

Erzurum'a gelen misafirlerin cağ kebabının tadına bakmadan gitmediklerini vurgulayan Tanhaş, yerli ve yabancı misafirlerin cağ kebabını çok beğendiğini sözlerine ekledi.

Kentteki restoranlarda cağ kebabın bir şişi 3,5-7 lira arasında müşterilere sunuluyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 12:43

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52