Yazıcı'dan Avrupa'ya israf çıkışı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Sadece Avrupa’da israf edilen gıdanın altıda biri ile Afrika’nın yoksul ülkelerini besleyebiliriz.” dedi.

Yazıcı'dan Avrupa'ya israf çıkışı
Gıdaların israf edilmemesi gerektiğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Sadece Avrupa’da israf edilen gıdanın altıda biri ile Afrika’nın yoksul ülkelerini besleyebiliriz.” dedi. 

Rize’de katıldığı iftar programında açıklamalarda bulunan Bakan Yazıcı, Ramazan’ın yardımlaşma duygusunu artırdığını, komşusu açken kimsenin tok yatmaması gerektiğini söyledi. Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ramazan, bereket ayıdır. Bereketli sofra birlikte yapılan, birlikte yenilen ve birlikte oturulan sofradır. Paylaşılan lokma Ramazan sofralarında büyüktür. Nefsimizi de bu açıdan tevzi ettiğimizde insanlığın ürettiği ve tükettiğini dikkate aldığımızda yoksul ülkeleri göz önüne bulundurduğumuz ve fakru zaruret içinde olanı düşündüğümüz zaman çok hazin bir durumdayız. Yapacağımız çok şeyin olduğunu da idrak içinde olmamız gerekiyor. Ramazan bunları bize daha fazla hatırlatıyor.

Gıdaları israf etmememiz gerekiyor. Sadece Avrupa’da 150 milyon ton gıda israf edilmektedir. Parasal değeri 48 milyar dolardır. Bütün Afrika’nın gıda bakımından ihtiyaç duyduğu gıda 25 milyon tondur. Sadece Avrupa’da israf edilen gıdanın altıda biri ile Afrika’nın yoksul ülkelerini besleyebiliriz.”

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 13:45

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52