Bolu çikolatası, 9 ülkenin ağzını tatlandırıyor

Girişimci iş adamı Hasan Aksoy tarafından 13 yıl önce Bolu fındığı ile üretimine başlanan çikolatalar, yurt içi ve dışında rağbet görüyor.

Bolu çikolatası, 9 ülkenin ağzını tatlandırıyor
Bolu'da faaliyet gösteren çikolata fabrikasında üretilen 196 çeşit ürün, 9 ülkeye ihraç ediliyor. Kalıcı Konutlar Mahallesi'nde 240 işçinin çalıştığı Bolçi Fabrikası'nda günlük 3 ila 4 ton çikolata üretiliyor.

Girişimci iş adamı Hasan Aksoy tarafından 13 yıl önce Bolu fındığı ile üretimine başlanan çikolatalar, yurt içi ve dışında rağbet görüyor.

İş adamı Aksoy, yaptığı açıklamada, 13 yıl önce yağ oranı fazla olan Bolu'ya özgü yabani fındık ile şekerleme yaptıklarını söyledi.

Bolu çikolatasının ana özelliğinin içinde bulunan fındık olduğuna dikkati çeken Aksoy, "Bu, Bolu dağlarında yetişen ve yağ oranı yüksek lezzetli yabani fındıktır. Bu fındıkla yapılan çikolata, Bolu çikolatası olarak adlandırıldı" diye konuştu.

Aksoy, 2000 yılında günde 10 ila 15 kilogram üretim yaptıklarını aktararak, "Bu üretim bugün otomatik hatlarla günlük 3 ya da 4 tona çıktı. Hedefimiz, Bolu'yu çikolatayla andırmak. İsviçre nasıl çikolatasıyla meşhur bir ülke olduysa ve oraya giden herkes çikolata alıyorsa, biz de Bolu'ya gelen ya da kentten geçen herkesin çikolatasıyla ödüllendirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bolu'yu çikolatayla tanıtmak istiyoruz"
"Bursa'nın kestane şekeri, Gaziantep'in baklavası ve Safranbolu'nun lokumu var" diyen Aksoy, "Bolu'yu çikolatayla tanıtmak istiyoruz. Verdiğimiz mücadele yerine ulaştı. Bugün Türkiye'nin her yerinde Bolu çikolatası satılıyor, tercih ediliyor. Eskiden çikolata sadece çikolata olarak yenirdi. Şimdi çikolatanın içindeki kuruyemiş daha çok talep görüyor. Firmamız bu anlamda çok güzel bir yol açtı" şeklinde konuştu.

Üretime 16 kişiyle başladıklarını anlatan Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bugün 240 kişiye ulaştık. Hem personelimiz arttı hem de kalitesi yükseldi. Daha profesyonel, kalifiye elemanlarla çalışıyoruz. Türkiye genelinde 17 mağazamız bulunuyor. Otoyol üzerinde mağazalarımız mevcut. Bu işe ilk başladığımızda fındıklı bitter çikolata yapıyorduk. Bugün 196 çeşit Bolçi var. Orta Doğu ve Türki cumhuriyetlere çikolata ihraç ediyoruz. Avrupa, çikolatanın beşiği ve doğduğu yer. Çok kaliteli ve güzel çikolatalar üretiliyor. Biz de kendi markamızla Avrupa'da yer almak istiyoruz. Çikolatayla ilgili tanıtım ve fuarlara katılıyoruz.

Avrupa'dan Türkiye gelenlerin gelip gittiği her yerde ürünlerimiz satılıyor. Türk Hava Yollarıyla (THY) iki yıl önce yapmış olduğumuz anlaşmayla Türkiye'ye gelen yolculara 7 ay boyunca Bolçi ikram ettik. Kampanyalarımız düzenli devam ediyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52