Kuru gıdalarımız dünya sofralarını süslüyor

Zengin Gaziantep mutfağında önemli yeri olan ve daha çok kış aylarında tüketmek amacıyla hazırlanan kurutmalık sebzeler son yıllarda sektör haline geldi.

Kuru gıdalarımız dünya sofralarını süslüyor
Ailelerin bütçelerine katkıda bulunmak için hazırladıkları kurutmalıklar, yurt içi ve dışından yoğun talep görüyor. Kurutmalık hazırlayan Şaban Gökdeniz, kiraladıkları tarlalarda ürettikleri veya üreticilerden topladıkları biber, patlıcan ve salatalık gibi sebzelerin kadınlar tarafından kurutmaya hazır hale getirildiğini söyledi. Özellikle gurbetçilerin kurutmalıklara ilgi gösterdiğini vurgulayan Gökdeniz, ürünlerin organik olduğunu ve hormon kullanılmadığını belirtti. Kurutulan sebzelerin 10 günde satışa hazır hale geldiğini anlatan Gökdeniz, "Kurutma işleminden sonra ürünleri depolara yerleştiriyoruz. Tabi bu işlemlerden önce, ürünlerin bozulmaması için ilaçlıyoruz. Ondan sonra ise hava almayacak şekilde paketliyoruz” dedi.

Başta yurt içi olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin de ilgi gösterdiği kurutmalıklar, dar gelirli aileler için de önemli bir gelir kaynağı oluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52