Kırmızı ette spekülatör sıkıntısı var!

Besicilikle ilgisi olmayan ve et ürünleri üreten spekülatörlerin, sanki sıkıntı var gibi bir ortam oluşturmaya çalıştığı açıklandı.

Kırmızı ette spekülatör sıkıntısı var!
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, besicilikle ilgisi olmayan et ürünleri üreten spekülatörlerin, sanki sıkıntı var gibi bir ortam oluşturmakla suçladı.

Bölge illerindeki besicilerle görüşmek üzere kente gelen Tunç, Erzurum Ticaret Borsa'sı Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Tunç, burada yaptığı açıklamada, et fiyatlarında artışın söz konusu olmadığını ve et sıkıntısı yönünde ortaya atılan iddiaların bazı çevreler tarafından gündeme getirildiğini söyledi.

İthal ete izin verilmesi için bazı çevrelerin kasıtlı olarak et sıkıntısı yaşandığını yönünde gündem oluşturduğunu ileri süren Tunç, şöyle konuştu:
"Bu söylentileri çıkartanlar lobi çalışmasını yapan ve besicilikle bağlantısı olmayan kişiler. Bunlar çok iyi lobi çalışması yapıyor. Ama siz bunlara gelin köyde besicilik yapın deseniz bir hafta duramazlar. Bizim köyümüzde çiftçimizin dört tane buzağısı var onun başını bekliyor. İneğinin başını bekliyor sütünü satayım diye. O söylentileri çıkartanlara diyin gelin aylığınızı verelim orada durun bir hafta durmazlar. Köylerde insanları tutabilmek, besicilik yapanları küstürmemek için ithal eti ağzımıza bile almamamız lazım.Türkiye'de et sıkıntısı yok. İthal et olması için besicilikle ilgisi olmayan et ürünleri üreten spekülatörler, sanki sıkıntı var gibi bir ortam oluşturuyor. Bunu da kasıtlı olarak yapıyorlar."

Tunç, hükümetin besicilik için önemli destek verdiğini ve bu destekler sayesinde besiciliğin son 10 yılda geliştiğini dile getirdi.

Türkiye'de 14 milyon büyükbaş hayvan olduğunu anımsatan Tunç, şunları kaydetti:
"Sadece erkek hayvan besleyenlere ayrı, tarıma ayrı olmak üzere çok ciddi destekler sağlıyor. Hükümet üzerine düşeni yapmış. Ortada bir sorun varsa bu planlamadan kaynaklanıyor. 3-4 ay önce hayvan kestirmek için milletvekillini araya koyanlar vardı. Bazıları, 'et bulamıyoruz' diye serzenişte bulunuyor. Hiç bir kasap dükkanının, et reyonunu kapalı olduğunu gördünüz mü? Türkiye'de tekrar söylüyorum et sıkıntısı yok. Olması gereken fiyat bu zaten. Ülkemizde isteyen istediği kadar et buluyor. Maliyetler yüksek olduğu için besicinin sıkıntısı var. Maliyetler aşağı çekilse zaten sorun olmaz. Birileri et sıkıntısı var gibi gösteriyor ama şuanda köylerde, besi çiftliklerinde milyonlarca hayvan var. Et sıkıntısı olsa o hayvanlar zaten olmaz. Hayvanımız varsa niye et sıkıntımız olsun."

Tunç ve beraberindekiler daha sonra Yakutiye ilçesine bağlı Çayırtepe mahallesinde bulunan çiftlikte incelemelerde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52