Bazı gıda tebliğleri yürürlükten kalktı

Gıda maddelerinde kullanılan renklendiriciler, tatlandırıcılar ve bunlar dışındaki katkı maddeleri ile ilgili tebliğler yürürlükten kalktı.

Bazı gıda tebliğleri yürürlükten kalktı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türk Gıda Kodeksinin gıda maddelerinde kullanılan renklendiriciler, tatlandırıcılar ve bunlar dışındaki katkı maddeleri ile saflık kriterleri analiz metodları tebliğleri yürürlükten kaldırıldı.

Söz konusu Tebliğler Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, renklendiricilerin gıda maddelerindeki kullanımı ve etiketlenmeleri ile ilgili hükümleri kapsayan Türk Gıda Kodeksi Gıdalarda Kullanılan Renklendiriciler Tebliği yürürlükten kaldırıldı.

Gıda maddelerini tatlandırmak amacıyla kullanılan tatlandırıcıların ve tüketiciye doğrudan sunulan tatlandırıcıların gıda maddelerindeki kullanımını, ambalajlama ve etiketleme ile ilgili özelliklerini belirleyen "Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinde Kullanılan Tatlandırıcılar Tebliği" yürürlükten kaldırıldı.

Renklendiriciler ve tatlandırıcılar dışındaki gıda katkı maddelerinin gıdalarda kullanımı ile ilgili kriterleri, kullanımına izin verilen en yüksek miktarları ve bu katkı maddelerinin etiketlenmeleri ile ilgili kuralları ortaya koyan "Türk Gıda Kodeksi Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliği" de yürürlükten kaldırılan tebliğler arasında yer aldı.

Ayrıca, gıda maddelerinde kullanılan katkı maddelerinin saflık kriterlerine uygunluğunu belirleyen analiz metodlarını içeren "Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddelerinin Saflık Kriterleri Analiz Metodları Tebliği" de yürürlükten kaldırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52