Bir elinde hamur bir elinde kalem

Hatay'da yaşayan kadın çiftçinin azmi herkese örnek olacak cinsten. Eğitimini dışardan tamamlayan çiftçi 10. kitabını yayınlamaya hazırlanıyor.

Bir elinde hamur bir elinde kalem

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde çiftçilik yapan ve yarım bıraktığı ilkokul eğitimini dışarıdan tamamlayan 53 yaşındaki Hatice Peköz, 10. kitabını yayımlamaya hazırlanıyor.

İlçeye bağlı Yeşilköy beldesinde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Hatice Elveren Peköz, yarım bıraktığı ilkokulu yıllar sonra dışarıdan bitirdiğini söyledi.

Öykü ve hikaye yazmaya çocuk yaşlarda ilgi duyduğunu vurgulayan 4 çocuk annesi Peköz, eşinin de desteğiyle bugüne kadar 9 kitap yayımladığını ifade etti.

Mahalledeki bazı komşularının, "yazıp da ne olacaksın" dediğini, bu söylemlere aldırış etmeden sürekli bir şeyler yazdığını belirten Peköz, yazmasını kolaylaştırması ve daha çok eser üretme adına buzağısını satıp, bilgisayar aldığını kaydetti.

Bilgisayarın işini pratikleştirdiğini ve bugüne kadar Zakkum Çiçeğim Mihri, Yeminli Kitap, Tanrı Aşkı Yarattı ve Barışa Öyküler gibi kitaplarının yayımlandığını anlatan Peköz, çok sayıda şiir ve çocuk hikayelerin de dergi ve gazetelerde yer aldığını söyledi.

Şiir, hikaye ve öykü yazmanın yanı sıra en büyük hayalinin, kısa metrajlı film senaryosu yazmak olduğunu ve bunun için çalışmaya başladığını kaydeden Peköz, kısa metrajlı film senaryosu yazmaya yönelik kurslara da ilgi gösterdiğini belirtti.

Peköz, yeni öykü kitabını tamamladığını, maddi imkanı elverdiğinde yayımlayacağını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 17:22

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52