Kurufasulyede manipülasyon iddiası!

Son günlerin tartışmalı konusu kuru fasulye fiyatlarıyla ilgili bir açıklama da Uşak Ticaret Borsası'ndan geldi. Açıklamada, manipülasyon vurgusu yapıldı.

Kurufasulyede manipülasyon iddiası!

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde kuru fasulyenin fiyatıyla ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirerek, eleştirdi. 

Kuru fasulye arzında küçük bir düşüş yaşandığını, ancak bunun fiyatların bu kadar yükselmesine yol açacak bir arz kaybı olmadığını ifade eden Mustafa Sezer, ürün kilogramının UTB'de 5,80-6,00 lira arasında işlem gördüğünü belirtti.

"Kuru fasulyenin kilogramının 14 - 15 lira olduğu yönündeki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi halkı yanıltıyor. Kuru fasulye fiyatı maalesef bazı organlar tarafından maniple ediliyor" diyen Sezer, kuru fasulyenin gerçek fiyatına, ticaret borsaları bültenlerinden ulaşılabilineceğini. lüks semtlerdeki butik tarzdaki satış noktalarından yansıtılan fiyatların vatandaşı yanlış yönlendirdiğini savundu. 

Bu haberlerin, ithalattaki fonun kaldırılması yönünde karar alınmasını sağladığını ve yerli üreticiyi, tüccarı mağdur ettiğini kaydeden Sezer, şöyle konuştu:
"Son yıllarda fastfood olarak da bilinen hızlı yemek sektörü bakliyatın önüne geçti, bu da sağlıksız beslenen nesil yetişmesine neden oluyor. Ayrıca ithal ürün, vatandaşımıza alıştığı damak tadını vermiyor ve üründen uzaklaştırıyor. Bu günlerde bakliyatta yaşanan sıkıntının bir versiyonu 2011 yılında kırmızı ette yaşanmıştı. Et fiyatlarına karşı ithalat yoluna gidilmesi, hayvancılıkta yüksek maliyetle yatırımlara, ardından da iflaslara neden olmuştu. Şimdi de bakliyat üreticisi benzer bir durumla karşı karşıya."

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 09:55

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52