Okul kantinleri için hijyen eğitimi verildi

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği kapsamında, okullarda faaliyet gösteren kantin çalışanlarına hijyen eğitimi sertifikası verildi.

Okul kantinleri için hijyen eğitimi verildi
Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği” kapsamında, okullarda faaliyet gösteren kantin çalışanlarına Hijyen Eğitimi sertifikası verdi.

Şubat 2013’te yürürlüğe giren “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” kapsamında düzenlenen program, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çanakkale İl Müdürlüğü, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Çanakkale İl Müdürümüz Mustafa Akkuş, 206 kişinin sertifika almaya hak kazandığını belirterek, kurumlar olarak toplumun sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlattı.

Akkuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çanakkale İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen bu programın eğitimlerinin, yaz süresince verildiğini ve bundan sonrada verileceğini belirtti.

Eğitimlerin; Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı (örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren) yemekhane kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personelleri kapsadığı belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52