Çubuk Turşu ve Kültür Festivali başladı

9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, Ankara'nın Çubuk ilçesinde kortej yürüyüşü ve çeşitli etkinliklerle başladı.

Çubuk Turşu ve Kültür Festivali başladı
Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi önünde başlayan kortej yürüyüşüne milletvekilleri, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden ile çeşitli kurumların ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Ankara Bulvarı ve Atatürk Caddesi boyunca yürüyen kortejdekilere yol boyunca stant açanlar turşu ve baklava ikramında bulundu. En çok ilgiyi antika otomobiller, ilçenin geleneksel kıyafetiyle yürüyen gençler ve mehteran bölüğü çekti. Yürüyüş, Atatürk Parkı'nda son buldu.

Eski Şabanözü kavşağında oluşturulan festival kapısı önünde kesilen kurdeleyle başlayan festival açılışını Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden yaptı. Düzenlenen festivalin herkes tarafından "Benim festivalim" olarak kabullenildiğini belirten Özden, festivalin sadece akşam düzenlenmesi planlanan sahne programlarının iptal edildiğini açıkladı.

Konuşmaların ardından açılışa katılan protokol üyeleri alanda kurulan ikram çadırını ziyaret ederek, burada kendilerine ikram edilen yöresel ürünleri tattı.

Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Hindistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Senegal'den ve Ankara Seğmen Kulübü gruplarının katıldığı festival dört gün sürecek ve 15 Eylül Pazar günü gece yarısı sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52