Hem doğuda hem batıda büyüyecek

Sektöründe halka açık tek şirket olan Yaşar Holding bünyesindeki Viking Kağıt, Irak ve Almanya pazarlarına girmeye hazırlanıyor.

Hem doğuda hem batıda büyüyecek
Geçen yıl 1.5 milyon liralık yatırım gerçekleştiren firma, bu yıl da Ar-Ge, inovasyon ve pazarlama için 4.5 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor. Düzenlenen toplantıda konuşan Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, Holding olarak 6.758 kişiye istihdam sağladıklarını, bu yıl yapacakları işe alımlarla sayının 7 binin üzerine çıkacağını söyledi. Yaşar Holding’in 2011 yılında yüzde 15 büyüdüğünü belirten Aktaş “Bu yıl da geçen yıla paralel olarak yüzde 15’lik bir büyüme hedefliyoruz” dedi.
Cironun yüzde 35’i ihracattan sağlanıyor

Viking Kağıt Genel Müdürü Turgut Sarıoğlu da Viking Kağıt’ın bir önceki yıla oranla ciro bazında yüzde 5 büyüdüğünü kaydetti. 30’u aşkın ülkeye ihracat yaptıklarını ve cironun yüzde 35’ini ihracat kanalıyla sağladıklarını ifade eden Sarıoğlu “İhracatımızda Avrupa ülkeleri önemli bir yer tutuyor. Geçen yılki ihracatımızın yüzde 53’ünü İngiltere’ye gerçekleştirdik. İsrail ve Yunanistan da önemli pazarlarımız arasında yer alıyor” dedi. Yakın coğrafyadaki pazarlara büyük önem verdiklerini ifade eden Sarıoğlu “Bu yıl içinde Irak ve Almanya pazarlarına odaklanacağız. Irak bizim için önemli bir pazar. Almanya’da da ciddi bir potansiyel var. Almanya’da yeni ürünlerimizle yerimizi alacağız” diye konuştu.
Star

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52