Gıda Bakanlığı yeni binasına kavuştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı binası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Gıda Bakanlığı yeni binasına kavuştu
Gıdavitrini - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni binasını düzenlenen törenle hizmete açtı. Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı.
Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tarihinde ilk defa kendisine ait bir hizmet binasına kavuştuğunu belirterek, ''Bakanlığımız kendine ait hizmet binasıyla bundan böyle ülkemizin gıda ve tarım üretimi ve denetiminde inşallah bölgede ve dünyada çok farklı yerini alacaktır'' dedi.
''İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'' inancıyla sağlıklı gıda ve ürün noktasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çok farklı imkan ve teknolojiyle hizmetlerini sürdürdüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Bakanlığımızın bundan sonraki süreçte sivil toplum kuruluşlarıyla el birliği içerisinde inşallah insanımızın sağlıklı geleceğine çok daha güçlü adımlar atacağı müjdesini verebilirim'' şeklinde konuştu.
Yeni hizmet binasının üretici ve tüketici birliği için hayırlı olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, açılışa ev sahipliği yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile kurdelayı kesti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bina açılışının ardından, Başbakan Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a yeni hizmet binasını gezdirdi. Bakan Eker, basına kapalı gerçekleşen bu gezi sırasında Başbakan Erdoğan'a yurdun çeşitli bölgelerinden gelen sebze tohumları ile “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar hediye etti.
Binadaki gezinin ardından, Başbakan Erdoğan, Bakanlar ile birlikte binanın bahçesine ağaç dikti. Başbakan Erdoğan, ağacın dikimi sırasında, ''Bu güzel mavi ladin hayırlı olsun'' temennisiyle ilk toprağı attı.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52