Diversey'den süt sektörüne özel program

Sealed Air’in iş birimi Diversey’den süt ve süt ürünleri işleyen tesislere özel DPCL denetim programı...

Diversey'den süt sektörüne özel program

Sealed Air’in iş birimi Diversey tarafından süt ve süt ürünleri işleyen tesisler için özel olarak geliştirilen DPCL (Dairy Plant Checklist) Programı, işletmeler için mükemmel hijyeni garanti ediyor. Program internet bazlı mobil denetim, raporlama ve gelişim planı uygulamalarıyla, süt ve süt ürünleri üretim tesislerinin her bir bölümü için hijyen seviyesini belirliyor, eğitim, temizlik prosedürleri, ekipman ve sistemler, kimyasal uygulamaları ve güvenlik üzerine raporlar sağlıyor.

Sealed Air’in işbirimi Diversey’in, alanında uzman Gıda ve İçecek Hijyeni Grubu, deneyimli kadrosu ile süt ve süt ürünleri üreticileri, alkollü ve alkolsüz içecek üreticileri, her türlü işlenmiş gıda üreticileri ile tarım, ilaç ve kozmetik sektörüne hizmet veriyor. Doğru hijyen ve sanitasyon uygulamaları konusunda başarılı projeler geliştirerek müşterilerine ‘en iyi’yi sunmak için çalışıyor. Gıda ve İçecek Hijyeni Grubu’nun süt ve süt ürünleri işleyen tesisler için geliştirdiği denetim programı DPCL (Dairy Plant Checklist) ise internet bazlı mobil denetim, raporlama ve gelişim planı sunuyor.

Diversey Consulting’in baş denetçileri tarafından yürütülen DPCL (Dairy Plant Checklist) Programı sayesinde bir işletmenin Süt Kabul, Membranlar, Pastörize, Şişe Süt gibi tüm üniteleri Avrupa Birliği Direktifleri, Gıda Kanunu ve ISO 22000 kriterlerine göre hazırlanan 1000’in üzerinde soru ile denetleniyor ve standart raporlar üretiliyor. Bu denetleme işlemi Sealed Air’in işbirimi Diversey tarafından geliştirilen, IMAP (Internet Mobile Auditing Program) adındaki özel bir program üzerinden PDA (el bilgisayarı) ile gerçekleştiriliyor.  IMAP daha hızlı veri toplama, sonuçlara daha hızlı ulaşma (denetimden 1 gün sonra), kıyaslama ve detaylı otomatik raporlama olanağı sağlıyor.

Temizlik ve hijyen seviyesi GHP (iyi hijyen uygulamaları) ve GMP (iyi imalat uygulamaları) kuralları esas alınarak 12 ayrı kategoride (Atık Yönetimi, Bakım, Bina ve Alt Yapı, Çapraz Bulaşma, Depolama ve Sevkiyat, Eğitim, Haşere Mücaledesi, Personel Hijyeni, İş Güvenliği, Su Yönetimi, Temizlik ve Sanitasyon)  inceleniyor. 

Sealed Air’in işbirimi Diversey çatısı altında Gıda ve İçecek Hijyeni sektör uzmanlarının geliştirdiği DPCL (Dairy Plant Checklist)  programı çözüme yönelik düzeltici, önleyici ve geliştirici bir eylem planı çıkarmayı hedefliyor. İncelemelerin sonucunda, tesisin her bir bölümü için hijyen seviyesi belirlenip, eğitim, temizlik prosedürleri, kimyasal uygulamaları, ekipman ve sistemler, güvenlik üzerine raporlar üretiliyor. Diversey Consulting sektör uzmanları tarafından yürütülen DPCL (Dairy Plant Checklist)  programı, denetim verilerini arşivleyerek, 6 ay – 1 yıl gibi belirlenen frekanslarda tekrarlanan denetimler arasında karşılaştırma yapma olanağı sağlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52