Sağlıksız damacanaların takipçisiymiş!

Damacana skandalını değerlendiren İBB Başkanı Topbaş, "Konu İstanbulluların sağlığını ilgilendirdiği için biz de yakından takip ediyoruz." dedi.

Sağlıksız damacanaların takipçisiymiş!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da 50 damacanada yapılan incelemelerde 14 damacana haricindekilerin sağlıksız çıktığını söyledi. Topbaş, "Konu İstanbulluların sağlığını ilgilendirdiği için biz de yakından takip ediyoruz." dedi.

Kadir Topbaş, Tarabya'da kurulmakta olan ve Eylül ayında açılması beklenen Tarabya Tekna Parkı'nda incelemelerde bulundu. Topbaş, İstanbul'daki deniz ulaşımı ve son günlerde basında çıkan sağlıksız damacanaların artması konuları hakkında konuştu. Topbaş, İstanbul'da 50 damacanada yapılan incelemeler sonrası 14 damacananın sağlıklı, diğerlerinin sağlıksız olduğunu belirtti. Kontrollerin Sağlık Bakanlığı'na bağlı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Topbaş, "Konu İstanbul'un sağlığını ilgilendirdiği için biz de yakında takip ediyoruz. Ancak şunu da açık ve net ifade etmek isterim ki İstanbul'daki şehir suyu damacanaların birçoğundan daha sağlıklıdır. Yeter ki konutlardaki tesisat ve depolarda bir sorun olmasın." şeklinde konuştu.

İstanbul'daki deniz ulaşımı konusuna da değinen Topbaş, köprülerdeki çalışma ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de teşvikleriyle deniz ulaşımına bir yöneliş olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını belirtti. Deniz ulaşımı kapasitesinin yüzde 10'unun kullanıldığını ifade eden Topbaş, "Bunun daha da artması lazım. İstiyoruz ki İstanbullular yoğun bir şekilde deniz ulaşımını kullansınlar." dedi.

İncelemelerde bulunduğu ve kendisine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de eşlik ettiği Tarabya Tekne Parkı konusunda ise Topbaş, tekne sahiplerinin bugüne kadar teknelerini bağlayacakları yer bulamadıklarından dolayı sahil boylarını işgal ettiklerini ve bu yüzden İstanbulluların denizden keyif alamaz hale geldiğini ifade etti. Bu konuda birçok şikayet aldıklarını belirten Topbaş şunları kaydetti: "Bu tekneler için diğer büyük kentlerde olduğu gibi bir marina sistemi yapmaya karar verdik ve ilk adımımızı Tarabya ve İstinye koyu için attık. Şunu da belirtmek isterim; ilgili kurum ve kuruluşlardan onay almak uzun zamanımızı aldı. Sonunda 6-7 yıllık bir çalışma sonrası üzerinde bulunduğumuz bu platformları yaptık. Sahilde iki noktada bağlantısı olan ve bitirildiğinde 208 teknenin bağlanabileceği Tarabya koyundaki marina olarak ortaya çıktı."

Topbaş'ın açıklamalarını değerlendiren tüketici örgütleri, geç kalınmş bir açıklama olduğunu, tüketici sağlığını korumak için skandalların illa televizyonlar aracılığıyla mı ortaya çıkacağı sorusunu sordular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52