Takip ‘her şey dahil’e sıçradı!

Turizm sezonunun açılmasıyla toplu tüketimin olduğu her şey dahil sistemindeki otellerde bal gibi ürünler başta olmak üzere gıda denetimleri artıyor.

Takip ‘her şey dahil’e sıçradı!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'de turizm sezonunun açıldığını belirtirken, özellikle Antalya gibi turizm merkezlerinde her şey dahil sisteminde faaliyet gösteren otellere zaman zaman gıda ile standartlarda sapmalar olduğunu, değişiklikler yaşandığını söyledi. Toplu tüketimin yapıldığı bu tip otellerde bal ve diğer gıdalarda denetimin önemini vurgulayan Eker, ''Dolayısıyla daha sıkı kontrollerin yapılmasını istedik'' dedi.
Gıda denetimlerinin ülke genelinde yapıldığını ve buna önem verdiklerini anlatan Eker, eski mevzuata göre denetimler yapıldığını, uygunsuz ürün tespit edildiğinde ceza kesildiğini ve ürünün toplandığını ancak teşhir edilemediğini söyledi.
Yeni düzenlenme çerçevesinde artık uygunsuz gıda ürünü tespit edildiğinde, üründe taklit ya tağşiş yapıldığı görüldüğünde, ceza ve toplatmanın yanı sıra teşhir mekanizmasının da devreye girdiğini belirten Eker, ''Bundan sonraki denetimlerde firma, ürün, marka bunlar artık teşhir edilebilecek. Bu hafta içinde de ilk defa balda taklit ve tağşiş yapan iki firmayı teşhir ettik'' şeklinde konuştu.
Bal firmaları mercek altında
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bal üretimi yapan iki firmayı teşhirinin yanı sıra Reklam Kurulu da ''organik bal'', ''kalite ödüllü bal'', ''birçok hastalığa iyi gelen bal'' gibi ifadeleri reklamlarda kullanarak tüketiciyi aldatan 2 bal firmasına toplam 155,5 bin lira para cezası verilmesini kararlaştırmıştı. RTÜK ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tespitleri üzerine üç bal markasının reklamlarını durdurmuştu.
Bakanlıkça artık gıdalarda taklit ve tağşiş yaparak insan sağlığı ile oynayan üreticilerin isimleri, ürün marka adı belirtmek suretiyle kamuoyunun bilgisine sunulacak.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52